Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

Участието във властта е "в името на какво", а не "с кого"

"Страната се намира в условия на институционален разпад и хаос", заяви пред Радио Пловдив председателят на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов

"Ние сме на последно място в ЕС по ваксинации, помощите не достигнаха до бизнеса, а даже някои фирми вече зпаочнаха да ги връщат. Започването на масовите ваксинации доведе до пълен хаос, защото както ни обясняваха, че няма желаещи, така изведнъж се образуваха огромни опашки"  това бяха част от примерите, които Иванов даде в интервюто.

"Дори ние от Демократична България, които сме върли децентралисти смятаме, че криза като тази с пандемията, която е най-тежката в близките 50 години, трябва да се управлява централно. Но това е невъзможно, защото властта е некомпетентна и корумпирана." 

"ДБ е извънпарламентарна опозиция и откакто сме такава, в целия настоящ парламент сме осветлявали редица проблеми. Като тръгнем от Росенец, през т.нар. Турски поток, през предложението за реформата на деветимата заместник - кметове на Пловдив и до това, че се излъчват сесиите на общинския съвет вече онлайн". 

Иванов отбеляза: "Ние постоянно търсим връзка с избирателите и българските граждани, извън избирателния сезон. 

Освен съдебната система спешно трябва да се промени - децентрализация на публичните финанси. Централната власт трябва да бъде отслабена, да спрат да се раздават пари през прозореца на един джип, това трябва да се свършва чрез закона, чрез желанието на гражданите."

Йордан Иванов смята, че важни положения за политиките на ДБ са електронизиране на процесите в държавата и създаването на меритократична демокрация, както "върховенство на закона, радикалната модернизация и рестартирането на регулаторите, защото те в момента са средства за контрол и действат напълно зависимо". 

"Ние няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП И ДПС", 
категоричен е Иванов. 

"Но въпросът “с кого” е предхождан от въпроса “в името на какво”, защото ние нямаме нищо против тогава когато останалите парламентарни групи решат да ни подкрепят за съдебна реформа - те да го сторят, нека тогава партиите излязат и кажат дали ще ни подкрепят и за реформа на прокуратурата. Ако те подкрепят такава реформа, ние не можем да не търсим широко мнозинство. "

"Ние призоваваме българските граждани да гласуват за тези, които не са ги лъгали." 

Йордан Иванов каза, че има уверение от ДСБ, че Христо Иванов ще бъде водач на листата в Пловдив "от там насетне са важни лицата, които ние ще покажем след седмица и политиките, които ще защитаваме" завърши Иванов.
Още от категорията

Електронното управление ще промени България

Образование, екология и околна среда – това са важните за мен неща като водач на кандидат-депутатската листа за Пловдив на ПП „Републиканци за България“ . Това каза в предаването „Ден след ден“ доц. Христо Димитров. „Когато се колебаех, дали да се включа в проекта, важна роля изигра желанието за въвеждане на електронното управление...

публикувано на 26.02.21 в 15:55

Радио Пловдив кани участници в ПИ за изборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На 25 февруари, 26 февруари и на 1 март, от 10.00 до 17.00 часа, ви очакваме в..

обновено на 26.02.21 в 15:38

ГЕРБ още пише програмата си, тактиката е да не правим грешки

ПП ГЕРБ не е готова с предизборната си програма, тя все още се пише. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Харизанов, който е и член на ГЕРБ. "Има ясна, отчетлива и увеличаваща се разлика между ГЕРБ и втората партия според прогнозите на социолозите, и то преди предизборната кампания да е започнала. Няма нищо учудващо в тактиката..

публикувано на 26.02.21 в 08:55

Страната има нужда от управление на ДПС и от експертизата му

Депутатът от Търговище Танер Али ще води листата на ДПС в Пловдив, на второ място е общинският председател на Движението Али Байрам, който е и общински съветник. Цялата листа ще бъде обявена в понеделник, съобщи в интервю за Радио Пловдив Байрам.  Според него в Пловдив се очертава лидерска битка, което налага водачът на Движението да има..

обновено на 25.02.21 в 16:03

Владимир Кисьов от "Съюз за Пловдив" води листа на ВМРО

Общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ и бизнесмен Владимир Кисьов ще води листата на ВМРО за Пловдив област на парламентарните избори. Той ще бъде част от гражданската квота, обяви на пресконференция председателят на партията Красимир Каракачанов, който представи част от кандидатите за депутати. Втори в Пазарджик ще бъде бившият шеф на НСС..

публикувано на 25.02.21 в 12:11