Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Арестуваха сводници, предлагащи "момичета на повикване"

Четирима сводници, сред които и една жена са заловени при специализирана операция а пловдивската полиция и прокуратура. 

Акцията е проведена в неделя, когато са били проследени две млади жени, изпратени на адрес  по повикване за проституция. 

При пристигането им са арестувани двамата превозвали ги таксиметрови шофьори и още двама сутеньори – мъж и жена. 

Четиримата са обвиняеми за „набиране на жени с цел развратни действия“, съобщават от прокуратурата. 

Те са задържани за срок от 72 часа,  като предстои искане от съда за постоянен арест. 


Още от категорията

Комплекс в Пловдив управлява електромрежата в Югоизточна България

Новият диспечерски център на Електроразпределение Юг ще бъде открит предиобед.  Комплексът, който е част от инфраструктурата на енергийното дружество EVN, ще управлява електроразпределителната мрежа в Югоизточна България.  Центърът е с перспектива да внедри системи за автоматика и дистанционно управление на обекти от мрежата.

публикувано на 24.06.21 в 06:59

Мобилен ваксинационен пункт в асеновградски села

„МБАЛ - Асеновград“ организира подвижен ваксинационен кабинет за селата на общината. Медиците ще имунизират с препарата на Модерна в Червен,  Долнослав, Тополово и Новаково.  Ваксинирането ще се извършва в здравнит еслужби или други помещения, предоставени от кметствата по предварително изготвен график за всяко населено място.

публикувано на 24.06.21 в 06:54

На Еньовден се берат 77 билки и половина

На 24 юни Православната църква отбелязва рождението на Св. Йоан Кръстител, наричан още Предтеча, тъй като прокарва пътя на учението на Христос. Народът нарича празника Еньовден, Среди лето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. На Еньовден започва далечното начало на зимата – казва се:  „Еньо си наметнал кожуха да върви за сняг“...

обновено на 24.06.21 в 06:45

Слънчеви невести „Калинички“ изпълват Асеновград

Асеновград днес ще заблести с над 300 малки момичета, облечени в бяло. Обичаят „Калиница“ е уникална за страната традиция, която десетилетия наред съчетава християнския ритуал по въвеждането на Дева Мария в храма и народните гадания и наричания на Еньовден.  Литийното шествие на малките калиници, наричани още Слънчови невести, ще тръгне от храма..

обновено на 24.06.21 в 06:45

Отстраниха шефа на пловдивската полиция, разследват го

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив.  Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и датира отпреди няколко дни. Старши комисар Йордан Рогачев ще е отстранен, докато..

публикувано на 23.06.21 в 15:02