Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пред всяка СИК ще мерят температурата на избирателите

| обновено на 22.02.21 в 16:15

Избирателните комисии от областта ще използват по две панаирни палати на предстоящите избори. Предстои да бъде установен реда за ваксинирането на членовете на СИК, както и мерките, при които карантираните ще гласуват. Това стана ясно от брифинга даден от председателя на 16-та районна избирателна комисия Илиян Иванов и заместник-директора на РЗИ Аргир Аргиров. 

Служителите на 16-та и 17-та районна избирателна комисия ще разполагат с по-широки помещения и ще действат при по-строги правила, за да може да се спазват противоепидемичните мерки по време на броенето на бюлетините. Освен това се предвижда и по-голямо разстояние в автобусите, които ще транспортират секционните комисии и бюлетините. 

Това не би трябвало да доведе до забавяване в броенето, заяви председателят на 16-РИК Илиян Иванов. 

По-високо заплащане ще получат членовете на СИК, като за председателите са предвидени 105 лв, за заместниците и секретарите 95лв, а за самите членове 80лв.  Тази сума ще е с 50% повече, тъй като изборите се провеждат в условия на извънредна епидемична обстановка. По 15лв ще бъдат дадени за подреждането на секциите, 20 лв допълнително ще получи всеки, който работи в секция, предлагаща машинно гласуване, а членовете, които отговарят за представяне на протоколите пред РИК ще получат допълнително 30 лв. 

Ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии предстои да започне, като то ще бъде направено с ваксината на Пфайзер. Все още не е ясно къде точно ще се извършват имунизациите. 


Заместник директорът на пловдивското РЗИ от своя страна съобщи, че на входовете на избирателните секции ще се мери темпратурата на всеки гражданин и че все още няма установена процедура за гласуване на карантиранираните. 


Още от категорията

Електронното управление ще промени България

Образование, екология и околна среда – това са важните за мен неща като водач на кандидат-депутатската листа за Пловдив на ПП „Републиканци за България“ . Това каза в предаването „Ден след ден“ доц. Христо Димитров. „Когато се колебаех, дали да се включа в проекта, важна роля изигра желанието за въвеждане на електронното управление...

публикувано на 26.02.21 в 15:55

Радио Пловдив кани участници в ПИ за изборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На 25 февруари, 26 февруари и на 1 март, от 10.00 до 17.00 часа, ви очакваме в..

обновено на 26.02.21 в 15:38

ГЕРБ още пише програмата си, тактиката е да не правим грешки

ПП ГЕРБ не е готова с предизборната си програма, тя все още се пише. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Харизанов, който е и член на ГЕРБ. "Има ясна, отчетлива и увеличаваща се разлика между ГЕРБ и втората партия според прогнозите на социолозите, и то преди предизборната кампания да е започнала. Няма нищо учудващо в тактиката..

публикувано на 26.02.21 в 08:55

Страната има нужда от управление на ДПС и от експертизата му

Депутатът от Търговище Танер Али ще води листата на ДПС в Пловдив, на второ място е общинският председател на Движението Али Байрам, който е и общински съветник. Цялата листа ще бъде обявена в понеделник, съобщи в интервю за Радио Пловдив Байрам.  Според него в Пловдив се очертава лидерска битка, което налага водачът на Движението да има..

обновено на 25.02.21 в 16:03

Владимир Кисьов от "Съюз за Пловдив" води листа на ВМРО

Общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ и бизнесмен Владимир Кисьов ще води листата на ВМРО за Пловдив област на парламентарните избори. Той ще бъде част от гражданската квота, обяви на пресконференция председателят на партията Красимир Каракачанов, който представи част от кандидатите за депутати. Втори в Пазарджик ще бъде бившият шеф на НСС..

публикувано на 25.02.21 в 12:11