Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОбС прие наредбите за паркоместата и таксиметровите дейности

| обновено на 23.02.21 в 11:21

Без дебати и с мнозинство Общинският съвет на Пловдив гласува промените и в двете общински наредби, за които не стигна времето на предишната сесия. Така вече са в сила обновената наредба за наемане на паркоместа пред жилищните сгради и изменената наредба за извършване на таксиметрова дейност в Пловдив. 
Преди гласуването на дневния ред общинският съветник от БСП Йордан Василев отправи питане за системата за електронно таксуване в Пловдив. Той настоя да бъде оповестено какви искания за гаранционен ремонт е отправила общината за периода от 2016-та до 2021 година. Василев попита още кои са служителите на община Пловдив, подписали приемо-предавателния протокол за въвеждане на системата. Да бъде предоставен самият протокол, както и интернет адрес, на който той да бъде намерен, поиска още общинският съветник от БСП. Настоявам за писмен и устен отговор на следващата сесия, заяви Йордан Василев.
Преди това, заместник-председателят на Общинския съвет от БСП Атанас Иванов прочете декларация от името на групата, в която се възразява срещу  предложението Денят за почит към жертвите на комунизма 1 февруари да бъда включен в Културния календар на община Пловдив, както предлагат от Демократична България. 
Почти единодушно местният парламент прие с мнозинство и отчета на пловдивския омбудсман Борислав Стаматов за работата му през 2020-та година. 
Работата на съветниците продължава.

Още от категорията

Връщат "зелените коридори" за ваксиниране

От днес се възстановяват "зелените коридори" за поставяне на ваксина срещу COVID-19 и на хората, които не попадат в целевите групи на фазите първа-четвърта. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов е изпратил указания до председателите на Българския лекарски съюз -..

публикувано на 28.02.21 в 13:28

17 задържани при полицейска проверка

25 шофьорски книжки са отнети за нарушения в серия полицейски проверки в Пловдивска област. 13 шофьори са управлявали автомобилите си под въздействие на алкохол. При един от тях дрегерът е отчел 2,58 промила.  Други четирима са взели наркотици. В 4 случая нарушителите са предложили подкуп на проверяващите полицаи.17 души са задържани. Толкова са и..

публикувано на 28.02.21 в 10:19

1 079 нови случаи на коронавирус

1 079 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Положителни са 12,7 на сто от направените общо 8 476 теста.  Най-много са новозаразените в София - 322 . Следват областите Бургас - с 148 и Пловдив - с 70 нови случая. В Пазарджик новозаразените са 29, в Смолян-14. Починали са 39 души, а излекувани - 1 643. Общо 4 674 пациенти с..

обновено на 28.02.21 в 07:52

В Баните избират кмет

Частични избори за кмет на смолянската община Баните ще се проведат днес. Кандидатите за поста са трима Павлин Белчев – издигнат от Партия „ГЕРБ“, Диана  Фиданова от  „Републиканци за България“ и Ферад  Емин, издигнат от Движението за права и свободи. До кметските избори в община Баните се стигна след кончината в края на ноември миналата година на..

обновено на 28.02.21 в 07:52

Розопроизводители се събират в Карлово

Розопроизводители се събират на среща днес в Карлово, за да обсъдят предизвикателствата пред бранша и опасността 2021-ва година да се окаже нулева за розопроизводството. Очаква се в срещата да участва и карловската депутатка от БСП Веска Ненчева. Срещата ще се проведе на открито, на площад „20 юли“, при спазване на противоепидемичните мерки.

публикувано на 28.02.21 в 07:52