Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира Контактният център за подкрепа в Пловдив

В Пловдив стартира работа новооткритият Контактен център за подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията. Той е разположен в сградата на Областния съвет на БЧК-Пловдив.

За откриването на Центъра специално в Пловдив пристигна генералният директор на БЧК Красимир Гигов.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Това е поредната технологична стъпка на организацията в посока подпомагането на българското население за справяне със стреса и последиците от пандемията от COVID-19.

Сумата за създаването на помощното звено е около 700 000 лева, които помагат да се организира добре подплатена дейност и на специалисти, и на необходимата техника, каза при откриването Гигов. Той разкри основните цели на Контактния цектър.

„При започване на една пандемична обстановка има една тревожност, напрежение и усещане на някаква заплаха, което променя живота на хората. Това до някаква степен променя психиката на хората. Някой в този момент трябва да застане до този човек и да отговори на този проблем и някой трябва да застане до този човек“, подчерта генералният директор на БЧК. 

Контактният център за подкрепа на населението разполага с безплатен национален телефонен номер - 0800 11466, чрез който гражданите ще могат да се свържат безплатно и конфиденциално с консултанти на БЧК. В центъра ще работят 13 психолози. Няма ограничение на разговорите като брой или времетраене и зависи от конкретния случай. 


Галерия

Още от категорията

150 нови случая на COVID-19 в Пловдив за последното денонощие

1681 са новите случаи на коронавирус при направени 13 697 теста през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  Положителните проби са 12,3 процента от всички изследвани. Най-много инфектирани са открити в столицата - 499 души. Област Пловдив е на второ място със 150 новозаразени. В Пазарджик..

обновено на 27.02.21 в 08:42

Подарък за семействата при посещение на Историческия музей

Всяко семейство, което посети Регионален исторически музей - Пловдив през уикендa ще получи подарък – книга. През тази събота и неделя Регионален исторически музей – Пловдив отново ще работи с експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” от 9.00 до 17.00 часа. Новото е,..

публикувано на 27.02.21 в 08:36

РИК-Пловдив назначава секционните комисии в града

Днес е крайният срок, в който ЦИК регистрира за участие в изборите партия или коалиции в случаите, когато съдът е отменил решението за отказ за регистрацията им.  В рамките на днешния ден изтича и срокът, в който ЦИК трябва да извърши промени в състава на регистрирана коалиция при излизане от състава й на партия, както и при включване на нови..

обновено на 27.02.21 в 08:32

МУ-Пловдив провежда виртуално Деня на кандидат-студента

Виртуална среща с кандидат-студенти организира  от 11 часа  Медицинският университет в Пловдив. Противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19, налагат тази година Деня на кандидат-студента да се проведе онлайн.  По традиция събитието събира в Аудиторния комплекс стотици желаещи да учат във висшето училище. Днес срещата с..

публикувано на 27.02.21 в 08:32

Ново свлачище блокира пътя след Нареченски бани

Ново свлачище рухна на пътя   от Асеновград към Нареченски бани надвечер.  Срутището е малко след Нареченски бани.  Очаква се почистваща техника, а екипи на полицията регулират движението в участъка, което се осъществява само в едната лента. Затруднението за шофьорите е по пътя в посока Смолян. 

публикувано на 26.02.21 в 19:35