Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гецата влезе в гражданската квота на листата на БСП - Пловдив

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Сред тях има учени, лекари, интелектуалци, видни спортисти.

В Пловдив – град, освен второто място в листата, което е за проф. Иво Христов, четвърто място ще заеме Георги Георгиев – Гецата. Той е известен български футболист, част от пловдивските легенди и национален състезател. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София.

В областта на трето място за втори мандат като гражданска квота ще се бори  настоящият  депутат от региона Димитър Георгиев.

Преподавателят по история в СУ „Св. Климент Охридски доц. д-р Христо Беров  е в листата на БСП в Смолян. Специалистът по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските народи във втората половина на XIX и началото на XX век, е от Родопите и е номинация на смолянските социалисти. На 8-мо място в листата им ще бъде поставен коалиционен партньор.

Изпълнителното бюро ще предложи на НС на БСП да утвърди листите.


Още от категорията

Електронното управление ще промени България

Образование, екология и околна среда – това са важните за мен неща като водач на кандидат-депутатската листа за Пловдив на ПП „Републиканци за България“ . Това каза в предаването „Ден след ден“ доц. Христо Димитров. „Когато се колебаех, дали да се включа в проекта, важна роля изигра желанието за въвеждане на електронното управление...

публикувано на 26.02.21 в 15:55

Радио Пловдив кани участници в ПИ за изборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На 25 февруари, 26 февруари и на 1 март, от 10.00 до 17.00 часа, ви очакваме в..

обновено на 26.02.21 в 15:38

ГЕРБ още пише програмата си, тактиката е да не правим грешки

ПП ГЕРБ не е готова с предизборната си програма, тя все още се пише. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Харизанов, който е и член на ГЕРБ. "Има ясна, отчетлива и увеличаваща се разлика между ГЕРБ и втората партия според прогнозите на социолозите, и то преди предизборната кампания да е започнала. Няма нищо учудващо в тактиката..

публикувано на 26.02.21 в 08:55

Страната има нужда от управление на ДПС и от експертизата му

Депутатът от Търговище Танер Али ще води листата на ДПС в Пловдив, на второ място е общинският председател на Движението Али Байрам, който е и общински съветник. Цялата листа ще бъде обявена в понеделник, съобщи в интервю за Радио Пловдив Байрам.  Според него в Пловдив се очертава лидерска битка, което налага водачът на Движението да има..

обновено на 25.02.21 в 16:03

Владимир Кисьов от "Съюз за Пловдив" води листа на ВМРО

Общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ и бизнесмен Владимир Кисьов ще води листата на ВМРО за Пловдив област на парламентарните избори. Той ще бъде част от гражданската квота, обяви на пресконференция председателят на партията Красимир Каракачанов, който представи част от кандидатите за депутати. Втори в Пазарджик ще бъде бившият шеф на НСС..

публикувано на 25.02.21 в 12:11