Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

Дебатът за съдебната реформа не трябва да става на улицата

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Основните политически сили, които имат шансове, според социолозите, да влезат в следващия парламент, представят своята визия за управлението на страната в рамките на тази седмица по Радио Пловдив. 

В програма "Ден след ден" разговор с Александър Сиди, народен представител от ВМРО за Пловдив град каза, че би откроил като техен успех - Закона за 10 годишната абсолютна давност. 

"България беше  една от малкото страни в ЕС, където този въпрос не беше решен до миналата година", допълни Сиди. Депутатът отбеляза като тяхна инциатива и законите и подзаконите за увеличаване на заплатите и доходите на хората, като последната инициатива е, че всяко едно българско дете ще получи от държавата 450 лева в края на годината. 

Протестите срещу правителството и главния прокурор: "Винаги когато в България се говори по темата за ДПС и Ахмед Доган има напрежение, те са спорен политически субект. Една ПР акция в парка "Росенец" доведе до протестите, и втората причина е, че в България се формираха няколко нови формации, визирам и Демократична България  - те бяха в началото на протестите. Причина за протестите са и тежките обвинения в корупция, но не би трябвало да правим площадно правосъдие. Протестите доведоха до нещо положително, и това е, че бе върната нормалността в политиката."

ВМРО се явява самостоятелно на изборите на 4 април: "Със сигурност имаме сили да влезем в следващия парламент, ние сме най-голямата партия в патриотичното пространство. Някои от нашите идеи се одобряват над 84 % от обществото, като например тезите ни за Северна Македония. Много от изпълнените ни предизборни обещания, също са мотив да се явим самостоятелно на изборите."

Още от категорията

Електронното управление ще промени България

Образование, екология и околна среда – това са важните за мен неща като водач на кандидат-депутатската листа за Пловдив на ПП „Републиканци за България“ . Това каза в предаването „Ден след ден“ доц. Христо Димитров. „Когато се колебаех, дали да се включа в проекта, важна роля изигра желанието за въвеждане на електронното управление...

публикувано на 26.02.21 в 15:55

Радио Пловдив кани участници в ПИ за изборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На 25 февруари, 26 февруари и на 1 март, от 10.00 до 17.00 часа, ви очакваме в..

обновено на 26.02.21 в 15:38

ГЕРБ още пише програмата си, тактиката е да не правим грешки

ПП ГЕРБ не е готова с предизборната си програма, тя все още се пише. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Харизанов, който е и член на ГЕРБ. "Има ясна, отчетлива и увеличаваща се разлика между ГЕРБ и втората партия според прогнозите на социолозите, и то преди предизборната кампания да е започнала. Няма нищо учудващо в тактиката..

публикувано на 26.02.21 в 08:55

Страната има нужда от управление на ДПС и от експертизата му

Депутатът от Търговище Танер Али ще води листата на ДПС в Пловдив, на второ място е общинският председател на Движението Али Байрам, който е и общински съветник. Цялата листа ще бъде обявена в понеделник, съобщи в интервю за Радио Пловдив Байрам.  Според него в Пловдив се очертава лидерска битка, което налага водачът на Движението да има..

обновено на 25.02.21 в 16:03

Владимир Кисьов от "Съюз за Пловдив" води листа на ВМРО

Общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ и бизнесмен Владимир Кисьов ще води листата на ВМРО за Пловдив област на парламентарните избори. Той ще бъде част от гражданската квота, обяви на пресконференция председателят на партията Красимир Каракачанов, който представи част от кандидатите за депутати. Втори в Пазарджик ще бъде бившият шеф на НСС..

публикувано на 25.02.21 в 12:11