Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали

| обновено на 23.02.21 в 17:26

От село Червен стартира рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали, в границите на асеновградска община. Това съобщи заместник-кметът на града Стоян Димитров. 

В момента се подменят всички бордюри и частично тротоарни настилки, като се запазва габарита на пътя в населените места. По време на ремонта на места ще се наложи ограничаване на движението, като преминаването няма да бъде спирано изцяло. 

В населените места, през които минава трасето ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки. При разклона за село Мулдава се предвижда и строеж на трето платно, за да се осигури изграждане на лента за ляв завой.

Ремонтът на този пътен участък се чака от години като в него ще бъдат инвестирани 33 милиона лева.  В границите на област Кърджали пътят бе ремонтиран и е в добро състояние. От страната на Асеновград той е в незадоволително състояние и се извършва само текуща поддръжка.


Галерия

Още от категорията

Дълговете на Пловдив са 19 милиона лева

19 милиона лева са дълговете на община Пловдив към този момент, съобщи заместник-кметът с ресор „Бюджет“ Величко Родопски. Тези задължения са от над 10 години, като в тях са включени много несъбрани през годините такса смет и данък сгради. Много от тези задължения са на фалирали фирми, осъдени и обявени в несъстоятелност. Затова няма как да..

публикувано на 02.03.21 в 16:33

Няма информация, но няма и ваксини

Позната картинка ме посрещна пред изглежда основния ваксинационен пункт в Пловдив  - сградата на РЗИ. Опашка от около 20 души на всякакви възрасти, които се опитваха да спазват социалната дистанция, бурно задаваха въпроси на охранителя на здравната инспекция, който за пореден път беше взел ролята на разпределител и информационно гише едновременно...

публикувано на 02.03.21 в 15:29

Оставиха в ареста собственик на фермата за марихуана в Калугерово

Апелативен съд – Пловдив потвърди решението на окръжните магистрати в Пазарджик и остави в ареста управителя на фирмата, в чиято сграда в Калугерово беше разкрита оранжерия за марихуана.  Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства за криминалната му дейност и че съществува опасност той да продължи да се занимава с нея. Решението е..

публикувано на 02.03.21 в 13:51

ВМРО раздава български трикольори за Трети март

Български трикольори подаряват днес пред централата на ВМРО-БНД в Пловдив. Инициативата "Развей българския флаг" се провежда за поредна година по случай националния празник на България - Трети март.  Събитието се радва на висок интерес от страна на пловдивчани, като до ранния следобед бяха раздадени 500 български знамена, поздравителни картички и..

публикувано на 02.03.21 в 13:42

Приеха бюджета на Пловдив

С 30 "за" и 13 гласа "против" общинските съветници приеха бюджета на Пловдив за 2021 година. Против гласуваха БСП и "Демократична България", ВМРО също не подкрепи бюджета с аргумента, че не е реалистичен. Кметът Здравко Димитров благодари на съветниците, участвали в гласуването и увери, че въпреки..

обновено на 02.03.21 в 13:24