Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оцелелите заведения в „Капана“ имат готовност да отворят

| обновено на 24.02.21 в 15:36

Част от заведенията в квартал „Капана“ вече са фалирали, тъй като собствениците на имоти не са намалили техния наем. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Гаро Узунян, собственик на бар в този район. Той подчерта, че останалите обекти имат готовност да отворят врати, ако излезе заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

„Имаме готовност да отворим заведенията. Противоепидемичните мерки се спазваха след първия локдаун. Контролът беше много засилен. А и хората вече са достатъчно информирани. Разчитаме и на това, че те вече знаят как да се пазят, защото ние не сме пъдари. С колегите нямаме търпение да отворим и да осигуряваме работни места“, каза Гаро Узунян.

Той обясни, че основно перо в разходите на заведения, са наемите.

„Няколко заведения се освободиха. Въпросът е, че поне аз и хората, които познавам, са попаднали на сговорчиви хазяи, които са намалили наемите наполовина, а някои изцяло ни ги премахната. И така ни подадоха ръка. Но пък за тези, които не беше направен такъв жест към мои колеги, нормално е да фалират. Знаете, че в „Капана“ през последните четири години наемите се вдигаха почти два пъти всяка година“, каза още Узунян.

Според него решението на ОбС да се освободят заведенията от тротоарно право до края на май 2021 г., е глътка въздух за собствениците.

Цялото интервю с Гаро Узунян можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38