Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

"Воля" ще изненада всички на изборите, дори социолозите

"Причината за тази коалиция е дългогодишна идеята на Веселин Марешки, времето го изисква, смятам че имаме нужда от силна и патритотична коалиция" заяви пред Радио Пловдив депутатът от ВОЛЯ Елена Пешева.  

Според Пешева държавите в Европа се спасяват във време на криза по единично, което фаворизира излизането на преден план на партии от патриотичния спектър "времето е несигурно, затова подканихме и всички останали патриотични формации да се обединят. Очаквахме ВМРО да се присъедини, но след раздялата на ВМРО и НФСБ, обявихме само нашата коалиция"

"Сметки не бива да се правят" смята Пешева, тъй като изборите ще са изненадващи.

"Ние от ВОЛЯ сме доказали, че сме последователни, запазили сме това, че ние излизаме единствената партия за последните 30 години, която не е забърквана в никаква корупция, няма съмнения за нейните членове и депутати и се знае, че сме постигнали всичко още преди да влязем в парламента" - подчерта Пешева. 
"Важен въпрос е след излизането на резултатите с кого можем да се коалираме"
Елена Пешева не отхвърли възможността за коалиция с нито една от партиите, които в момента имат шанс, според социологическите проучвания, да влязат в бъдещия парламент. Относно потенциална коалиция и как би се формирала тя каза следното: "Това ще стане на базата на това, кой е готов да подкрепи нашите искания и основни принципи в предизборната платформа. Безаплатни лекарства за ученици и пенсионери и държавната верига бензиностанции, която ще осигури на всеки българин гориво на достъпни цени."

"Ние с НФСБ ще сме голямата изненада, въпреки прогнозите на социолозите" - смята Пешева

Депутатът избран с гласове от Пловдив сумира работата на ВОЛЯ в парламента, като активна, но все пак заобиколена от множество трудности и пречки. " Дейността вървеше бавно и мудно, много от задачите се затлачват във времето,  това най-много ни подразни, защото ние всички идваме от бизнеса - там се работи, гониш срокове, докато в парламента всичко се размива и се влачи във времето. От това страдат всички." 

На въпрос дали относно често тиражираната роля на ВОЛЯ, като "спасител" на кворума, заради законопроекти на ГЕРБ - Пешева каза, че това е само едностранен поглед и че парламентарната група на партията е подкрепяла такива проекти и на ВМРО, БСП и т.н.

"Кандидатските листи ще бъдат обявени съвсем скоро, вече са почти готови, така че ще бъдат съобщени до няколко дни. Аз със сигурност ще се кандидатирам, но все още не е ясно от къде". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01