Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид пандемията промени финансирането на европроектите

В програма "Точно днес" разговор с Велизар Петров, изпълнителен директор на Агенцията за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни преприятия в Пловдив.Той разказва как пандемията промени плановете за техните проекти, финансирани от ЕС. Нови ангажименти или реакции със смяна на приоритети? 

1 874 169 евро е рамката на финансирато за проекта STOB regions - Приемственост и трансфер на бизнес в регионите по програма Интеррег Европа. Пет години се работи по този проект, като тече последната година от изпълнението му.

Велизар Петров отбеляза, че проблемите с Ковид - 19 за проекта са повече свързани с реализацията на плана им за действие, и липсата на финансиране по него. От национално съфинанансиране се е наложило пренасочване на парите към мерките за Ковид - 19 в страната. "Наложи се всичко трябва да правим без пари и само с наши усилия и средства", допълни Петров. Той смята, че въпреки трудностите, те ще отчетат успешно реализирани дейности, защото техният опит влиза в Националната стратегия за малките и средни предприятия в България.

Ето какво уточни Петров: "Въпреки проблемите, всичко каквото ни е заложено като промени в Стратегията за подпомагане на малки и средни предприятия по нашата тема сме успели да го включим в стратегическия документ за новия програмен период."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12