Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

Безплатни лекарства за ученици и пенсионери обещава НФСБ

Успели прагматици са включени в гражданската листа на коалицията

Борис Ячев в студиото на БНР
Снимка: Емил Николов

Заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев ще е водач на листата на коалицията  „Воля – НФСБ“ в Пловдивска област, а в Пловдив град начело на листата ще е представител на партия „Воля“. 

Това съобщи пред Радио Пловдив самият Ячев, но отказа да назове името на първия в листата за Пловдив, само загатна, че вероятно ще е жена. В листите на коалицията „Воля – НФСБ“ ще има и гражданска квота, в която основно ще влязат представители на бизнеса, но ще има и лекари и учители. Не очаквайте някакви звезди, предупреди заместник.-председателят на НФСБ. Той посочи, че други партии ще номинират шоумени, а в гражданската листа на коалицията „НФСБ – Воля“ ще влязат успели хора, прагматици.

Борис Ячев открои приоритетите в предизборната програма на коалицията – увеличаване на минималната пенсия от 300 на 500 лева, стабилизиране цената на горивата, безплатни лрекарства за ученици и пенсионери и недопускане на ДПС в управлението. Предизборната ни програма все още се изработва, но тя не е непозната – голяма част от нея вече се изпълнява, коментира Ячев.

Той посочи, че над 70-80 % от приоритетите на обединените патриоти в този парламент са станали част от управленсата програма на правителството. НФСБ и лично Валери Симеонов бяха сред инициаторите за приемането на редица мерки за оцеляването и подпомагането на засегнатите от пандемията бизнеси, посочи Борис Ячев. 

Той обаче открои някои браншове, като превозвачите например, които са останали встрани от подпомагането на държавата. Това е фокусът на следващите икономически мерки, които трябва да се вземат – подпоматане не на големия бизнес, а на бизнесите с оборот до няколко милиона.

България е в същото състояние като остатналите държави, намиращи се в ковид пандемия, обобщи заместник-председателят на НФСБ. 


Още от категорията

Герган Ценов: От гласуването зависи животът ни напред

В денят на вота ви срещаме с музиканта   Герган Ценов, който изказва своето убеждение в необходимостта от упражняване на вота, по един интересен начин, развенчавайки няколко мита свързани с гласуването. Герган Ценов – музикален директор на създадения от него камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български..

обновено на 04.04.21 в 14:10

Само три ковид избирателни секции в Пловдив област

542 секционни избирателни комисии ще има на територията на 17-та РИК за предстоящите на 4 април парламентарни избори. За всички има достатъчно членове, които вече са назначени. Изключение правят подвижните секционни избирателни комисии за хората, които са поставени под карантина или изолация заради Covid-19. Това заяви в интервю за Радио..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Да избираш за пръв път - вотът на младежите

Коронавирусната пандемия изглежда ще бъде сред от основните фактори, който ще контролират избирателната активност по време на предстоящия вот за народно събрание. Това обаче едва ли ще окаже влияние върху най-младата частот гласоподаватели - тези между 18 и 29 г.. Разделени между две епохи - тази на родителите и текущата - младежите, съдейки по..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Преди вота - говорят хората и експертите

В поредицата интервюта на Паолина Комсалова  за това как ще гласуваме  на 4 април - фокус върху машинното гласуване. Ще чуем проф. Иван Тодоров, като представител на фирмата, която достави и ще поддържа машините в изборния ден. Преди него попитахме пловдивчани на кое ще се доверят в изборния ден- на хартиената бюлетина или на машината.

обновено на 03.04.21 в 09:20

Галъп: Седем партии в парламента и над 7% разлика между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и  БСП са първите две формации в парламента, а третата позиция ще е за "Има такъв народ" или ДПС. Това сочат данните от  проучване на "Галъп интернешънъл", проведено по поръчка на БНР,  в края на  на кампанията.  Изследването е извършено в периода 24-31 март сред 1013 пълнолетни българи и показва структурата на електоралните нагласи. "..

обновено на 02.04.21 в 11:11