Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вицеприемиерът Дончев изнася лекция пред ученици в Пазарджик

Снимка: pa1.bg

Вицепремиерът Томислав Дончев е първият гост-лектор за тази година в Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" в Пазарджик. 

Той ще гостува днес от 13.00 ч. в инициативата #ЕвропаЕСподеленасвас, по покана на младшите посланици на Европейския парламент.

За тема на онлайн срещата аксаковци са избрали „Образование и младежка заетост. Какво ни трябва за нашето бъдеще?" и "Укрепване на солидарността на ЕС по време на кризи“. 

Паралелно с това, младшите посланици на Аксаковската гимназия усилено се подготвят за участието си в сесията на Евроскола на 12 март тази година. 

Правото си да представят България и Пазарджик, те получиха след отличните резултати на гимназията в допълнителния модул на Програмата за училища посланици на ЕП.


Още от категорията

Община Карлово ще ремонтира покрива на Щампата

Община Карлово трябва да ремонтира покрива на фабриката за вълнени изделия, дарена от братята Евлоги и Христо Георгиеви, а след това по съдебен ред да си върне парите от собственика на сградата. Това стана ясно след проведена днес среща между заместник-министъра на културата доц. Пламен Славов и заместник-кметовете на общината Антон Минев и Николай..

публикувано на 17.06.21 в 16:51

Разследват инцидент с дете, ударено от паднала футболна врата

Дете пострада, ударено от нестабилна футболна врата на игрище в асеновградския Долни Воден. То играело с връстници на футболно игрище, когато е  вратата се стоварва върху него. Момченцето изпада в безсъзнание и е откарано за лечение в УМБАЛ "Свети Георги", където лечението му  продължава.  По думите на бащата- известния моден дизайнер..

обновено на 17.06.21 в 15:16

Според РЗИ водата в Брестовица е чиста

От 24 февруари тази година във всички проби от водата в село Брестовица, които са взети и изследвани от РЗИ-Пловдив, няма констатирани отклонения по показател манган и по останалите химични вещества, които се изследват съобразно изискванията на наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови цели. Това заяви в интервю за Радио Пловдив..

обновено на 17.06.21 в 15:16
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата разпореди проверка за водата в Брестовица

Върховната админитративна прокуратура (ВАП) възлага проверка за качеството на водата в село Брестовица на служебните министри на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството. Прокуратурата ангажира Стойчо Кацаров и Виолета Комитова  за спазване на нормативните актове, регламентиращи управлението и контрола на водоснабдяването за..

обновено на 17.06.21 в 15:07

Откриха останките на падналия изтребител

Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29, съобщи  БГНЕС.  Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Те са  разпръснати на голяма площ на морското дъно, разтрошени и раздробени. Черната кутия не е открита. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.  Самолетът се е разтрошил..

публикувано на 17.06.21 в 14:39