Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонтът на пътя Раковски - Брезово приключва до 31 март

| обновено на 26.02.21 в 12:19

Областният управител Дани Каназирева и кметовете на общините Раковски Павел Гуджеров и Брезово Христо Енков  провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-Брезово.

Отсечката е част от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана.

 Проектът  се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се  индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини", заяви областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски Павел Гуджеров и на Брезово Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им, тъй като близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова от фирмата изпълнител обясни, че на обекта се работи  по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка, т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт. 

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки.  Предвидено е да има и банкет", обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

В момента на много места в Пловдивска област се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и  ремонтите дейности  на пътя Асеновград - Садово и пътя Асеновград - Първомай, допълни областният управител.


Галерия

Още от категорията

Петър Петров поема временно Областната управа

 "Днес се вълнувам повече отколкото в първия ден, в който прекрачих областна управа". Това каза Дани Каназирева в днешния си последен ден като областен управител на Пловдив. Тя вече е депутат от ГЕРБ, а поста като изпълняващ длъжността ще поеме досегашният й заместник Петър Петров. „Имах честта да бъда областен управител в най – тежката година...

обновено на 14.04.21 в 15:45

Covid отне още 15 живота в Пловдив

270 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 през изминалото денонощие в Пловдивска област.  Сред новозаразените са 3 лекари и един помощник възпитател от детско заведение, наложена е карантина на контактните 16 деца и 3 души персонал. От Спешна помощ за денонощието са отговорили на 215 повиквания, от тях 47 свързани с..

публикувано на 14.04.21 в 15:44

Разкриха пловдивска "пирамида" за изборна търговия

Неутрализирана е престъпна група за "изборна търговия" ,  стана ясно от  изявление на Сийка Милева, говорител на главния прокурор.  Установено е, че групата е използвала пълната палитра от схеми за изборната търговия. Първоначално разследването по образуваното досъдебно е започнало в Районна прокуратура-Пловдив. По него към наказателна..

обновено на 14.04.21 в 15:40

270 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област

18 процента от тестовете за коронавирус са  положителни, като за денонощието са регистрирани нови 2 944 случая. Пробите са общо 16 242, отчитат от Единния информационен портал.  270 от новозаразените са в област Пловдив , в Пазарджик – 124.  В Смолян  са регистрирани 41 заразени. Сред тях  е мединска сестра от детско заведение в община..

обновено на 14.04.21 в 15:39

Отровен фураж погуби 19 овце в частна ферма

Пловдивската полиция и Областната агенция  по безопасност на храните проверяват случай с овце, умрели от отровен фураж.   Разследването е по сигнал на собственик на частна ферма в първомайското село Крушево. Фермерът  загубил 19 овце, след като ги нахранил с нов фураж, закупен от Чирпан.  След консултация със специалисти от ветеринарно-..

публикувано на 14.04.21 в 11:59