Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Мюзикъли от Холивуд" в концерт на Пловдивската опера

Гала концерт "Мюзикълите на Холивуд" ще се състои в Градския дом на културата в два поредни дни - този петък и събота. 
В него са включени  фрагменти с най-доброто от мюзикълите, превърнали се във филмови класики: "Котките", "Фантомът на операта', "Кабаре", "Чикаго", "Човекът от Ла Манча","Брилянтин", "Вълшебникът от Оз", "Евита", "Цигулар на покрива" и др.
Диригент  е  Константин Добройков, режисьор Георги Динев.
Между солистите е Виктор Ибришимов, завършил  в Кралската музикална академия в Лондон специалността  „Музикален театър“. Той е един от  двамата българи, които завършват тази специалност. Между преподавателите му са  бродуейският режисьор Джеръми Самс и колегите му Мат Райън и Шийла Ханкок, а програмен лидер е музикалният директор на спектакъла „Фантомът на операта“, поставен на Уест Енд.
Кандидатствах като на шега, в смисъл, че има нулево очакване, че няма да ме приемат, но ето, че се случи. 
В Лондон Виктор научава, че  Музикалният театър, на първо място с малки изключения, е актьорско майсторство, съчетано с пеене - как ще пренесеш една песен като история? Всичко е подчинено на историята, а музиката е на второ място. Това научих там.

В концерта на Държавна опера Пловдив, Виктор Ибришимов ще участва в няколко от мюзикълите, като той  откроява  „Кабаре“ , един от най-култовите мюзикъли на ХХ век – класика.  Действието се развива в края на 30-те години в Берлин, малко преди началото на Втората световна война и проследява историята на една двойка,  и  борбата им  със случващото в Берлин по това време. 

Следващия мюзикъл, в който Виктор ще участва е "Компания" -  нова и съвместна продукция на Пловдивската опера и Народния театър. И това ще се случи за първи път в България. Премиерата е през март в София, а в началото на април и в Пловдив.

Интервюто с Виктор Ибришимов е в звуковия файл. 

Галерия

Още от категорията

Поредно признание за талантливия пианист Борко

Почетен плакет на Община Пловдив  връчи кмета на Пловдив  Здравко Димитров на  9-годишния пианист Борис Дюлгеров в заседателната зала на пл. „Стефан Стамболов“. Малкият виртуоз  е носител на редица наши и международни награди, сред които „златен медал“ от  тазгодишния Международния музикален конкурс в Сицилия, на най-престижната  награда..

публикувано на 22.04.21 в 14:18

Първите два романа на писателя Галин Никифоров в ново издание

„Добро момче. Умерено нежно” на Галин Никифоров е омнибус, в който привидно коренно различни истории се допълват в прецизен механизъм, трансформиращ дори и ежедневни случки в смайващи фрагменти от калейдоскопа на живота, пишат от издателство "Сиела". Преди екранизацията на „Тяло под роклята“ един от най-добрите български автори се завръща..

публикувано на 22.04.21 в 07:14

Галерия "Лабиринт" представя Венцислав Диков в Пловдив

Галерия " Лабиринт " открива първата изложба от 2006 г. насам в Пловдив на Венцислав Диков . "Сън" е естествено продължение на неговата изложба "Шаман" през март в София. С новите си картини Венцислав Диков навлиза в света на сънищата. Свят, в който нищо не е точно такова, каквото би трябвало да бъде, или направо въобще не е ясно какво е...

публикувано на 22.04.21 в 06:08

Изложба на наградени ученици от НХГ "Ц. Лавренов" в "Arsenal of art"

Изложба на ученици от НХГ "Цанко Лавренов ", които са носители на награди се открива в галерия "Arsenal of art" в Пловдив. Събитието се осъществява след покана от известния пловдивски художник Ангел Гешев, който е собственик на изложбеното пространство. Ще бъдат представени живописни, графични и скулптурни произведения на талантливи гимназисти,..

публикувано на 22.04.21 в 06:01

Деца в оркестъра

Проектът "Деца в оркестъра" е   насочен към занимания с деца, лишени от родителска грижа. Музикалните педагози Албена Бяндова и Диана Петкова, от къща за музикални вълюебства "Дивизи", провеждат ежеседмични занимания с малчугани на възраст от 3 до 12 г.,  от ЦНСТ „Детска къща“ – Пловдив. Чрез игри и иновативни методи децата ще се запознаят с..

публикувано на 21.04.21 в 15:04