Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

50 000 гласа на изборите в Пловдив поиска ГС на БСП от Нинова

Подмяна е новата листа на БСП, но ще работим за победата, заявиха от БСП

"Защо бе подменена листата на градския съвет на БСП", попита Димитринка Вакрилова, временен лидер на БСП в Пловдив. Тя каза, че няма проведено заседание на контролната комисия на партията, което да е легитимно и да направи вярна оценка на тяхната листа, гласувана на конференция през февруари. Няма нарушение от нас, взетите решения са легитимни, смятат от БСП в Пловдив град. Те днес оповестиха, че ще работят за победа в града, но имат и искания.

50 000 гласа очакваме за БСП на 4 април в Пловдив, само това е победа за партията в града, посочиха от ГС на партията.

Тодор Стоилов, лидер на БСП Централен смята, че листата е пълна подмяна не техния вот, но ще работят за добрия резултат.

Социалистите обявиха, че ще поискат оставката на Нинова, ако БСП не е първа политическа сила след 4 април в Пловдив и страната.

"Нито едно лице от гласуваните от нас в началото на февруари, не попада в листата на Корнелия Нинова", посочиха от БСП Пловдив. Те смятат, че е паралелна партията, в която членуват. Ние сме партийни хора и ще работим за добрия глас на БСП, заявиха опонентите на Нинова от Пловдив.

Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП в Пловдив заяви от своя страна, че е изпратила писмо до националния предизборен щаб, в което настоява за чисти правила. 1102  души са осигурили от БСП за участие като членове на СИК в Пловдив. 

Йордан Василев представи колективното решение на БСП Пловдив, прието на градския съвет. За пореден път социалистите обвиниха Корнелия Нинова, че е подменила листата, но също така ще се съобразят с имената за 16-ти МИР и ще работят за победа на партията на 4 април. "Цялата отговорност за крайния резултат е на плещите ви", обърнаха се те към Корнелия Нинова.

"Ние ще се борим да си върнем партията", заключиха от БСП в Пловдив. 

Още от категорията

Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 227

2096 са регистрираните нови случаи на заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, 106 души са починали, а 3351 са излекуваните, сочат данните на Единния информационен портал.  През изминалите 24 часа са направени 13 800 теста, 15 процента от тях са били положителни. В Пловдив новозаразените са 227, в Пазарджик – 57, в Смолян –..

обновено на 21.04.21 в 07:08

Полицията задържа Фрола с кокаин за 20 000 лева

Полицейската акция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици е проведена на територията на кв. „Кючюк Париж“. В хода на предприетите действия екип от сектор „Криминална полиция“ открива при обиск у мъж, известен в уличните среди с прякора „Фрола“, наркотични вещества.  Последвала проверка и в апартамента, в който живеел..

публикувано на 20.04.21 в 17:07

Подменят ВиК мрежата и настилката на три булеварда

Започва ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването на булеварди в три пловдивски района. Проектът е на стойност 7,8 милиона лева като обхваща бул. „Христо Ботев“ в район Централен,  бул. „Копривщица“ в Западен и Коматевско шосе в Южен.  Първата копка бе направена в локалното платно срещу Централна гара.  На откриването..

обновено на 20.04.21 в 15:37

ДБ поиска да се прекрати поръчката за почистване на Марица

Общинските съветници от "Демократична България" настояват община Пловдив да прекрати обявената обществена поръчка за почистване на коритото на река Марица. Заместник-председателят на ОбС Йордан Иванов припомни, че на 16 април администрацията обяви, че е решила да се договори пряко с конкретен изпълнител за почистване на коритото на река..

обновено на 20.04.21 в 15:37

Предлагат безплатна подмяна на старите печки от Общината

Пловдивчани могат да кандидатстват пред Общината за безплатна подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологично отопление. Това е възможно в следствие на проект за подобрение качеството на въздуха, съфинансиран от Европейския кохезионен фонд, на стойност близо 14 милиона лева.   Уредите на твърдо гориво ще могат да бъдат заменени с климатик,..

обновено на 20.04.21 в 15:09