Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

Електронното управление ще промени България

Образование, екология и околна среда – това са важните за мен неща като водач на кандидат-депутатската листа за Пловдив на ПП „Републиканци за България“. Това каза в предаването „Ден след ден“ доц. Христо Димитров.

„Когато се колебаех, дали да се включа в проекта, важна роля изигра желанието за въвеждане на електронното управление. Това според мен ще бъде разковничето за всичко в страната. Не на последно място като пловдивчанин виждам от какво страдаме. Искам Пловдив като мой град да стане по-привлекателен за живот. Притеснява ме времето за придвижване. Това е икономията на време. Аз бих заложил на политики, които да нормализират придвиждането в града и този проблем да бъде решен“, обясни мотивацията си да се включи в политиката доц. Димитров.

Неговата цел на изборите на 4 април като водач на листа е да спечели хората като доверие, да покаже, че в тази държава има нормалност, има хора, на които всеки може да се довери.

Доц. Христо Димитров, който е ръководител на катедра „Зоология“ в Пловдивския университет бе категоричен, че за него влизането в политиката е нещо ново и до момента той не е бил обременен с политическа история. Определи влкючването си като водач на кандидат-депутатската листа в Пловдив на „Републиканци за България“ като явяване на изпит.  

„Аз съм човек, които от десетилетия живея и обичам града. С водачите на листите на останалите политически сили няма да се занимавам. Те ще бъдат като гости на града и то за кратко“. Така доц. Димитров коментира конкуренцията си с останалите водачи на кандидат-депутатски листи в Пловдив.

„Кандидатите в листата на „Републиканци за България“ за Пловдив включва 22 представители – млади, образовани и успели, някои с 4-5 надграждания в образованието си, други с академични степени, мен това ме радва. Много от хората в тази листа са тук и заради мен самия. Никой няма политическа история. Очаквам през следващите дни да видите всички имена, които са включени в нея“, допълни още доц. Христо Димитров.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл

Още от категорията

Герган Ценов: От гласуването зависи животът ни напред

В денят на вота ви срещаме с музиканта   Герган Ценов, който изказва своето убеждение в необходимостта от упражняване на вота, по един интересен начин, развенчавайки няколко мита свързани с гласуването. Герган Ценов – музикален директор на създадения от него камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български..

обновено на 04.04.21 в 14:10

Само три ковид избирателни секции в Пловдив област

542 секционни избирателни комисии ще има на територията на 17-та РИК за предстоящите на 4 април парламентарни избори. За всички има достатъчно членове, които вече са назначени. Изключение правят подвижните секционни избирателни комисии за хората, които са поставени под карантина или изолация заради Covid-19. Това заяви в интервю за Радио..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Да избираш за пръв път - вотът на младежите

Коронавирусната пандемия изглежда ще бъде сред от основните фактори, който ще контролират избирателната активност по време на предстоящия вот за народно събрание. Това обаче едва ли ще окаже влияние върху най-младата частот гласоподаватели - тези между 18 и 29 г.. Разделени между две епохи - тази на родителите и текущата - младежите, съдейки по..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Преди вота - говорят хората и експертите

В поредицата интервюта на Паолина Комсалова  за това как ще гласуваме  на 4 април - фокус върху машинното гласуване. Ще чуем проф. Иван Тодоров, като представител на фирмата, която достави и ще поддържа машините в изборния ден. Преди него попитахме пловдивчани на кое ще се доверят в изборния ден- на хартиената бюлетина или на машината.

обновено на 03.04.21 в 09:20

Галъп: Седем партии в парламента и над 7% разлика между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и  БСП са първите две формации в парламента, а третата позиция ще е за "Има такъв народ" или ДПС. Това сочат данните от  проучване на "Галъп интернешънъл", проведено по поръчка на БНР,  в края на  на кампанията.  Изследването е извършено в периода 24-31 март сред 1013 пълнолетни българи и показва структурата на електоралните нагласи. "..

обновено на 02.04.21 в 11:11