Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подарък за семействата при посещение на Историческия музей

Всяко семейство, което посети Регионален исторически музей - Пловдив през уикендa ще получи подарък – книга.

През тази събота и неделя Регионален исторически музей – Пловдив отново ще работи с експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” от 9.00 до 17.00 часа. Новото е, че всяко семейство ще получи още един подарък - изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)” или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” по избор.

Децата до 7 години посещават експозициите безплатно, самостоятелно идващите ученици се таксуват с билет от 1.00 лев, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3.00 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите с един семеен билет от 5.00 лева.

Галерия

Още от категорията

Напредва работата по пречиствателната станция на Пловдив

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството - ДЗЗД „ДЕЙТА КОНСУЛТ“, работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията, съобщи заместник – кметът Пламен Райчев...

обновено на 23.04.21 в 11:41

Съветници от ДБ обвиняват в беззаконие пловдивската управа

Пловдив изостава с приемането на Плана за интегрирано развитие , а това е най-важния стратегически документ за бъдещето на града.   За това  алармираха от групата на Демократична България в местния парламент.  Срокът за приемането на този план е приключил в края на март, а седмица преди това общината е изпратила до Агенцията за обществени..

обновено на 23.04.21 в 11:41

1681 новозаразени с коронавирус в страната, 157 са в Пловдив

1681 са новите случаи на Covid-19 у нас през изминалото денонощие.  Положителни са 12,52% от направените проби.  Като излекувани са отчетени 3192 души. Починалите са 103. Най-много са новите случаи в София-град – 386, втора е област Пловдив – 157. 33 са в Пазарджик, а 23 случая – в Смолян.   Националната информационна система показва, че у..

обновено на 23.04.21 в 11:17

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята  – създаването на горичката „Слънчев лъч”. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала.  Гражданската инициатива е  с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище "Слънчев лъч" и  с подкрепата на..

обновено на 23.04.21 в 11:17

Пускат движението по ремонтирания участък на АМ "Тракия" до Чирпан

Днес около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания  участък от автомагистрала „Тракия“при Чирпан от общо 16,5 км., които започнаха да се обновяват през февруари.  В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за АМ „Марица" и пътен възел „Чирпан". Трасето е с възстановена цялост, подобрено отводняване, нова..

обновено на 23.04.21 в 11:17