Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата привлече и задържа двама сутеньори за сводничество

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже на 54 и на 34 години за това, че в периода от януари  до 26 февруари 2021 г. в съучастие като извършители, са свеждали към блудствени действия и съвкупление две жени, на възраст 31 г. и 45 г. Деянието е извършено с користна цел – престъпление по чл. 155 ал.3 вр. ал. 1 вр .чл. 20 от Наказателния кодекс. 

На 26 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, е проведена Специализирана полицейско операция под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.  В акцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. 

Извършено е било претърсване и изземване в апартамент на ул. „Райна Княгиня“ в гр. Пловдив, където са били установени обвиняемите. В помещенията се намирали и двете жени. 

От жилището са иззети множество мобилни телефони, както и вещество, което е реагирало на наркотици. 

По делото са извършени процесуално-следствени действия. Установени са клиенти, които са разпознали обвиняемите като лицата, склонявали към проституция двете жени. 

Двамата мъже са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  В понеделник, 1 март 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34