Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Връщат "зелените коридори" за ваксиниране

| обновено на 28.02.21 в 15:02

От днес се възстановяват "зелените коридори" за поставяне на ваксина срещу COVID-19 и на хората, които не попадат в целевите групи на фазите първа-четвърта. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов е изпратил указания до председателите на Българския лекарски съюз - Иван Маджаров, на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България - Любомир Киров и до директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини. 

По този начин, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази /от първа до четвърта/, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи.


Още от категорията

Близо 133 милиона ще дължи Пловдив в края на 2024-та година

Това е записано в приетата дългосрочна бюджетна прогноза на общината, която бе приета на редовната сесия на местния парламент.  За параметрите заложени до 2024-та година без дебати гласуваха 27 съветници, 12 се обявиха против, а четирима се въздържаха от крайно положително или отрицателно становище.  В началото на тази година дългът на Пловдив..

обновено на 16.04.21 в 13:54
Снимката е илюстративна

Близнаци на 2 месеца от община Смолян с COVID-19

Близначета на 2 месеца от община Смолян са сред новозаразените с COVID-19 през последното денонощие. "Бебетата са настанени в областната болница, в добро общо състояние", посочи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ Смолян. Ковид-позитивен е и 13-годишен ученик от общината, карантинирани ще бъдат 25 негови съученици.  Общо в града и областта новите случаи..

обновено на 16.04.21 в 13:54

БЧК – Пловдив стартира кампанията „Да споделим Великден!“

Призивът на червенокръстците е към всеки, който може и иска да дари  дълготрайни пакетирани хранителни продукти като брашно, макаронени изделия, консерви, леща, олио, захар, сол, ориз, захарни изделия.  Те ще се набират в сградата на БЧК ул. „Стойчо Мушанов“ 48 всеки работен ден  от 10 до 16 часа.  П унктове ще се организират и щафетно пред някои от..

публикувано на 16.04.21 в 13:50

Потвърдиха присъдите на убийците на митничаря Дребчев

Пловдивският Апелативен съд  потвърди присъдите на двамата, осъдени за убийството на митничаря Георги Дребчев, извършено преди 22 години. Соченият за пряк извършител Божидар Атанасов получи доживотна присъда, а съучастникът му Иван Карабелов – 15 години и шест месеца затвор.  Апелативните магистрати считат наложентите на първа инстнация наказания..

публикувано на 16.04.21 в 13:44

Арестуваха лихвар, давал кредити срещу 15% месечно

Пловдивската прокуратура и Икономическа полиция  арестуваха лихвар, давал незаконно заеми на притиснати в нужда хора срещу огромна лихва.  37-годишният мъж е започнал преди повече от две години, постепенно разширявайки дейността си от началото на 2018 г. до момента на задържането му тази сряда. Той е развивал престъпната си дейност под..

публикувано на 16.04.21 в 12:16