Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

+ Николай: със страх и паника не се лекува никоя болест

"В дните на изпитания, злощастия и пандемия, не се страхувайте, със страх и паника не се лекува никоя болест"! С тези думи се обърна Пловдивският митрополит Николай в неделната си проповед в катедралния храм "Св.Висарион Смоленски" в Смолян.  "Вече чуваме и от специалистите по коронавирус, че пораженията върху душата на човека в световен мащаб са много по-значими и страшни, отколкото върху тялото на човека", каза още Митрополит Николай.

Дядо Николай, митрополити и епископи от няколко епархии участваха в празничното Богослужение, на което бе въведен в храма новоръкоположеният Смоленски епископ Висарион.

Митрополит Николай напомни с почит служението в Родопите на Високопреосвещеният митрополит Антоний и заяви, че епископския сан на духовния водач в Родопите е велико дело. 


Още от категорията

Българският щам на COVID-19 се проучва, третата вълна е в пика си

Имунологът д-р Цветелина Великова не определя като  изненада съобщението на PFIZER, че най- вероятно ще е нужно поставянето на трета доза от ваксината срещу COVID-19, както и необходимостта от реимунизации всяка година.  "Това се говореше още в началото на пандемията, тъй като вирусът е странен и изменчив, потиска имунната система, като имунитетът..

публикувано на 16.04.21 в 14:12

T MARKET България увеличи пазарния си дял с ръст на приходите от 22,2%

През 2020 г. MAXIMA GRUPĖ продължи да се разширява извън Прибалтика и успя да увеличи пазарния си дял в България и Полша със значителен ръст на приходите съответно от 22,2% и 13,7% като същевременно запази силни показатели на ефективност на приходите „LFL“ (при непроменена база от магазини) от 5,6% в България и 4,9% в Полша. „2020 г. бе..

публикувано на 16.04.21 в 10:47
Източният вход на ул.

Заменят дървета с ремонта на квартална улица в Пловдив

Вася Трачева, слушател на Радио Пловдив, ни потърси след като на улицата, на която живее, е започнал ремонт, предвиждащ смяна на пътната настилка и подновяване на тротоарите. Сигналът ѝ е свързан с това, че на малката квартална уличка "Братя Свещарови" в Пловдив  са премахнати няколко дървета, като на тяхно място са положени плочки за тротоар и не е..

публикувано на 16.04.21 в 10:27

Внесохме сериозен списък със законопроекти в различни сфери

Продължаваме срещите с новите депутатите от Пловдив, на 16 април говорим с Румен Йончев  от  коалиция "Изправи се! Мутри вън!", избран от 17 МИР Пловдив област. Той има стаж като депутат в 42-то и 43-то Народно събрание, лидер е на Земеделски народен съюз.  Румен Йончев каза, че предстои да се формира мнозинство по теми, идеи и ценности в това..

публикувано на 16.04.21 в 08:58

Всички партии с изключение на ГЕРБ искат да има кабинет

Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените промени в изборните закони, коментар на политолога и университетски..

публикувано на 16.04.21 в 08:49