Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За дигиталната реалност и комуникацията в семейството


Живеем в свят, в който технологиите заемат изключително място в ежедневието ни и интернет заема все по-голяма роля в отглеждането на децата. 

С психолога Доника Боримечкова говорим повече по темата за "Екраните, дигиталната реалност и комуникацията в семейството". Преди броени дни тя организира и събитие на тази тема. Подробности чуйте в прикаченото аудио.  

Още от категорията
д-р Иван Маджаров

БЛС започна срещи с политическите сили в НС

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, че организацията е започнала срещи с политическите сили, които влизат в 45-то НС. Среща вече е проведена с новия председател на парламентарната здравна комисия доктор Александър Симидчиев. „Основната задача пред обществото е борбата с КОВИД, и..

публикувано на 23.04.21 в 11:31
Адвокат Михаил Екимджиев

Мажоритарният вот е деструктивна идея

„Когато се тръгва от избирателния закон, това е разбираемо. Защото изборният процес е в основата на представителната демокрация. Честните и справедливите избори, са в основата на демократичните общества и правовите държави. Затова не е случайно, първият приоритет на протестното мнозинство, което се формира миналото лято по площадите и вече е в..

публикувано на 23.04.21 в 11:03

Вероятно „Има такъв народ“ ще успеят да съставят правителство

„Ако има огромни различия между партиите, шансовете за правителство намаляват не само в този парламент. Много е възможно, при следващ парламент, конфигурацията да е сходна. И съставянето на правителство тогава ще стане много, много трудно“, това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Той каза още, че в..

публикувано на 23.04.21 в 10:20

Рестартирай Европа: Изкуственият интелект в помощ на хората

Нови правила и действия за ползването на изкуствения интелект предложи Европейската комисия – те включват забрана на системите, които заплашват безопасността, поминъка и правата на хората. Предстоят строги задължения и проверки преди пускането на пазара на такъв вид нови технологии  в транспорта, образованието, хирургията и заетостта, а..

публикувано на 23.04.21 в 09:29

Намираме се в тежък корпоративен сблъсък

„ Приоритет в новото Народно събрание получиха промените в изборните правила. Това говори, че партиите се готвят за избори, а не да управляват “ – заяви в интервю за Радио Пловдив п олитологът Антоний Гълъбов . „ Или да бъде създаден кабинет на малцинството с подкрепа за определена програма, или да се върви към бързи предсрочни избори...

публикувано на 22.04.21 в 16:57