Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Много желаещи да се ваксинират в Смолян и на 3 март

| обновено на 03.03.21 в 14:35
Снимка: dnews.bg

В Смолян при изключителен интерес преминава ваксинирането срещу Covid-19 в изнесения кабинет пред областната болница.

Още вчера оттам обявиха, че ще поставят ваксини за всички желаещи в деня на Националния празник.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при огромен интерес към ваксините срещу заразата започна работата на медицинския екип.

Д-р Петър Янев коментира:„За един час са минали 13 човека. Общо взето не сме спирали работа. Повечето са предварително записани, като има някъде около трима извън списъка, дошли да се имунизират, тоест в унисон с така наречените зелени коридори, тъй като при нас ваксини към момента има за желаещите - ваксината на „АстраЗенека“.

Средната възраст на ваксинираните е 70 години. Имаше и двама души под 40-годишна възраст. До този момент всички са здравно осигурени:

  - Предпазваме се.

  - Имам доста хронични, съпътстващи заболявания и затова реших, че трябва да го направя, за да бъда по-спокойна.

  - Задължително е да се ваксинираме. Преди една година по това време: "Кога ще дойде ваксината?" Дойде ваксината, сега: "Защо трябва да се ваксинирам?" Няма угодия.


Още от категорията

Карантина в три детски градини и две училища в Пловдив

227 са новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие.  Оздравелите през последното денонощие са 223.  Според РЗИ сред новозаразените има и две медицинска сестри, едната от които е в детска ясла. Карантина е наложена на контактните 31 деца, 6 души персонал и медицинска сестра.  Заболели са също двама учители, двама..

публикувано на 21.04.21 в 14:50

ВКС оправда напълно бившия шеф на Онкодиспансера д-р Красимир Вальов

Върховният касационен съд отмени условната присъда на бившия шеф на Комплексня онкологичен център в Пловдив д-р Красимир Вальов и го оправда напълно  по обвинението за „безстопанственост в особено големи размери“ – за сделката със закупения томограф. Той бе съден за нанесени щети за над 254 000 лева на Онкоцентъра.   Доктор Вальов първо бе оневинен..

публикувано на 21.04.21 в 13:52

Бързаме с почистването на Марица, поръчката може да ни забави фатално

Процедурата чрез обществена поръчка за избор на фирма, която да почисти коритото на река Марица, може да продължи и 2 години. Така кметът на Пловдив Здравко Димитров защити решението фирмата да се избере чрез договаряне без предварително обявление: Според Здравко Димитров възможно е по проекта да се обяви и обществена поръчка.  Припомням,..

обновено на 21.04.21 в 13:37

Дългоочакваният ремонт на Дондуковата градина започва до края на годината

До края на годината ще започне ремонтът на  Дондуковата градина  в Пловдив, ако бъдат отпуснати средства.  До месец и половина се очаква да бъде избран изпълнител за ремонта, това обяви районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов.  Той уточни, че целият проект е на стойност 3 милиона и 600 хиляди лева. До този момент са заложени 200..

публикувано на 21.04.21 в 13:37

С багери изринаха незаконните бараки в Шекер махала

Поредна акция по разчистване на уличните пространства от незаконни постройки се провежда в пловдивската „Шекер махала“ в район Северен.   С тежка техника и багери се премахват бараки и павилиони  по няколко улици в този район, затрудняващи движението.  Не става дума за жилищни постройки и планираната операция протича без напрежение ,..

обновено на 21.04.21 в 13:14