Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МС насочи 3.7 млн. лева към Панагюрище и Велинград


На днешното си заседание правителството осигури 3,7 млн. лв. на общините Панагюрище и Велинград.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане кабинетът отпуска на община Панагюрище 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна. 

Ще се извърши не само почистване, а и корекция и укрепване на речното корито, във връзка с изграждането на яз. „Луда Яна“, обясни кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Предстои да се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, а корекцията и укрепването на речните брегове ще стартират през лятото, допълни той. 

1,2 милиона лева се отпускат на община Велинград за ремонт на уличната мрежа във Велинград и в село Света Петка. Ще се ремонтират 4 улици към пл. „Македония“ в кв. Чепино, който е паметник на културата и бе обновен преди време по Оперативна програма „Региони в растеж“. След ремонта на площада останаха улиците, които са в много лошо състояние, уточни кметът Костадин Коев. 

По-малката сума ще бъде за рехабилитация на улици в централната част на едно от големите села - Света Петка, които от години не са ремонтирани, подчерта д-р Коев. 

Преди това ще кандидатстваме пред ПУДООС за подмяна на ВиК-мрежата, а след това да ремонтираме наземната инфраструктура, допълни той. 


Още от категорията

Разкриха пловдивска "пирамида" за изборна търговия

Неутрализирана е престъпна група за "изборна търговия" ,  стана ясно от  изявление на Сийка Милева, говорител на главния прокурор.  Установено е, че групата е използвала пълната палитра от схеми за изборната търговия. Първоначално разследването по образуваното досъдебно е започнало в Районна прокуратура-Пловдив. По него към наказателна..

обновено на 14.04.21 в 17:56

Петър Петров поема временно Областната управа

"Днес се вълнувам повече отколкото в първия ден, в който прекрачих областна управа". Това каза Дани Каназирева в днешния си последен ден като областен управител на Пловдив. Тя вече е депутат от ГЕРБ, а поста като изпълняващ длъжността ще поеме досегашният й заместник Петър Петров. „Имах честта да бъда областен управител в най – тежката година...

обновено на 14.04.21 в 17:24

Covid отне още 15 живота в Пловдив

270 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 през изминалото денонощие в Пловдивска област.  Сред новозаразените са 3 лекари и един помощник възпитател от детско заведение, наложена е карантина на контактните 16 деца и 3 души персонал. От Спешна помощ за денонощието са отговорили на 215 повиквания, от тях 47 свързани с..

публикувано на 14.04.21 в 15:44

270 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област

18 процента от тестовете за коронавирус са  положителни, като за денонощието са регистрирани нови 2 944 случая. Пробите са общо 16 242, отчитат от Единния информационен портал.  270 от новозаразените са в област Пловдив , в Пазарджик – 124.  В Смолян  са регистрирани 41 заразени. Сред тях  е мединска сестра от детско заведение в община..

обновено на 14.04.21 в 15:39

Отровен фураж погуби 19 овце в частна ферма

Пловдивската полиция и Областната агенция  по безопасност на храните проверяват случай с овце, умрели от отровен фураж.   Разследването е по сигнал на собственик на частна ферма в първомайското село Крушево. Фермерът  загубил 19 овце, след като ги нахранил с нов фураж, закупен от Чирпан.  След консултация със специалисти от ветеринарно-..

публикувано на 14.04.21 в 11:59