Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приеха бюджета на община „Марица“

С мнозинство от 21 гласа „за“ и 7 „против“ бе приет бюджетът на община „Марица“ за 2021 г. Против финансовата рамка, която е 40 657 012 лв., гласува единствено групата на БСП.

Зам.-кметът на общината Петър Минков изтъкна, че приоритет и тази година са образованието, културата, здравеопазването и социалните дейности.

„За пръв път имаме бюджет от над 40 млн. лв. Изпълнението му зависи от всички нас и от развитието на пандемията в страната. Отново най-голямото перо е за образованието – за издръжка на училища, детски градини и детски млечни кухни“, подчерта Минков.

Той припомни някои от инвестициите в инфраструктурата, които предстои да се случат.

„С проекти на СНЦ “Местна инициативна група Община Марица“ ще бъдат финансирани изграждането на парка в село Труд, на спортната зала в с. Граф Игнатиево и ще бъдат реновирани някои от читалищата. Приключихме изграждането по европейски проект на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци в с. Ясно поле, на финал е и проектът „Рехабилитация и реконструкция на водопроводна мрежа в с. Граф Игнатиево “ , финансиран от Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 г.“, изтъкна инж. Петър Минков.

При работата по финансовата рамка са взети предвид предложенията на кметовете на населените места, общинските съветници, директорите на дирекции,  началниците на отдели в общинската администрация и ръководителите на второстепенните бюджетни разпоредители.


Още от категорията

Карантина в три детски градини и две училища в Пловдив

227 са новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие.  Оздравелите през последното денонощие са 223.  Според РЗИ сред новозаразените има и две медицинска сестри, едната от които е в детска ясла. Карантина е наложена на контактните 31 деца, 6 души персонал и медицинска сестра.  Заболели са също двама учители, двама..

публикувано на 21.04.21 в 14:50

ВКС оправда напълно бившия шеф на Онкодиспансера д-р Красимир Вальов

Върховният касационен съд отмени условната присъда на бившия шеф на Комплексня онкологичен център в Пловдив д-р Красимир Вальов и го оправда напълно  по обвинението за „безстопанственост в особено големи размери“ – за сделката със закупения томограф. Той бе съден за нанесени щети за над 254 000 лева на Онкоцентъра.   Доктор Вальов първо бе оневинен..

публикувано на 21.04.21 в 13:52

Бързаме с почистването на Марица, поръчката може да ни забави фатално

Процедурата чрез обществена поръчка за избор на фирма, която да почисти коритото на река Марица, може да продължи и 2 години. Така кметът на Пловдив Здравко Димитров защити решението фирмата да се избере чрез договаряне без предварително обявление: Според Здравко Димитров възможно е по проекта да се обяви и обществена поръчка.  Припомням,..

обновено на 21.04.21 в 13:37

Дългоочакваният ремонт на Дондуковата градина започва до края на годината

До края на годината ще започне ремонтът на  Дондуковата градина  в Пловдив, ако бъдат отпуснати средства.  До месец и половина се очаква да бъде избран изпълнител за ремонта, това обяви районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов.  Той уточни, че целият проект е на стойност 3 милиона и 600 хиляди лева. До този момент са заложени 200..

публикувано на 21.04.21 в 13:37

С багери изринаха незаконните бараки в Шекер махала

Поредна акция по разчистване на уличните пространства от незаконни постройки се провежда в пловдивската „Шекер махала“ в район Северен.   С тежка техника и багери се премахват бараки и павилиони  по няколко улици в този район, затрудняващи движението.  Не става дума за жилищни постройки и планираната операция протича без напрежение ,..

обновено на 21.04.21 в 13:14