Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми – в Пловдив

| обновено на 07.03.21 в 09:05

За първа година Ротаракт клуб Пловдив и Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол организират кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми " в града под тепетата. 

По случай Международния ден на жената проектът ще се осъществи на 7ми и 8ми март с подкрепата на Община Пловдив и Фондация "Искам Бебе" с цел да се информират повече хора за репродуктивните проблеми и да се подпомогнат повече семейства да се докоснат до своята мечта. 

Ротаракторите ще посрещнат с цвете в ръка всеки, който желае да подкрепи каузата им срещу минимално дарение от 5лв. 

Местата, на които може да ги откриете са две-пред фонтана на Община Пловдив и от южната страна на пешеходния мост в часовия диапазон от 9 до 18 часа и в двата дена. 

Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация "Искам бебе", която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. 

Изборът ще стане  чрез жребий в присъствието на представители на организаторите. 

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000, така национална инициатива ще се проведе едновременно в 11 града в България и от общо 20 Ротаракт клуба.


Още от категорията

Голям пожар избухна край Старосел, изгоряха 6 къщи, евакуират хората

Шест къщи са изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел.  Горят сухи треви около цялото село,  пламнала е и близката борова гора, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар“ се..

обновено на 04.08.21 в 20:18

Шефът на пловдивската полиция става главен секретар на МВР

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов главен секретар на МВР. Решението е било взето на закрито заседание на Министерски съвет. Тодоров наследи излезлия в бащинство Йордан Рогачев на поста директор на ОД на МВР в Пловдив. Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се да бъде издаден указ..

обновено на 04.08.21 в 16:30

Военни и днес помагат в гасенето на пожара над Розино

И днес военнослужещи участват в гасенето на пожара в Стара планина над карловското село Розино . 28 военнослужещи и 4 броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада от 05.00 ч. тази сутрин оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня...

обновено на 04.08.21 в 16:29
Първата дискусия за Здравната стратегия се проведе в залата на Общинския съвет на Пловдив

Здравен фонд, хоспис и болница за долекуване в Пловдив до 2030 г.

Община Пловдив представи публично своята Здравна стратегия за периода до 2030-та година. Документът е един от първите по рода си в страната, не само в нашия град.  Стратегията бе представена от шефа на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  На първата работна среща мнения споделиха експерти, специалисти, представители на..

публикувано на 04.08.21 в 15:25

Ремонтират два пътни участъка в Асеновградско

Започват ремонти по два пътни участъка на територията на община Асеновград.  Договорите за извършването на ремонтните дейности са сключени още през есента на 2019 г., но сега стартира реалното им изпълнение, посочват от общината. Вече започна работата по ремонта на над 14 км от пътя Садово – Асеновград. Предвижда се подмяна на пътната конструкция..

публикувано на 04.08.21 в 11:22