Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволство кипи на ул. "Карловска" от Водния проект и некачествените ремонти

11 месеца на ул. „Карловска“ живеем като в обсадно положение. Постоянно дишаме прах, а направените ремонти са изключително некачествени. Това заявиха група пловдивчани, живеещи и работещи на знаковата улица в квартал Кършияка, на организирана от тях среща с представители на община Пловдив и фирмите изпълнители на ремонта. От март миналата година ул. „Карловска“ се ремонтира по интегрирания Воден проект в район „Северен“.

Въпреки неколкократната покана и внесена в ОбС подписка от 30-тина души, кметът Здравко Димитров не отиде лично на срещата, а изпрати заместник-кмета с ресор строителство Пламен Райчев. Пред гражданите той отбеляза, че улица „Карловска“ все още е строителна площадка и призова за още малко търпение. 

Райчев обяви, че работата по целия проект е на финала и до два – три месеца всичко ще бъде приключено. „Действително такива големи инфраструктурни проекти в гъсто населени райони създават изключително голям дискомфорт“, призна заместник-кметът. 

Полагането на сиенитните павета по ул. "Карловска" започва през 1926 година и от 1929-та година - 90 години, тази улица не е видяла ремонт и струва на общината 0,00 лева. Това обяви Тошко Шотлеков, бивш шеф на образованието в общината и бивш депутат, чиято родна къща е на емблематичната улица. Той припомни далновидността на общинарите в началото на миналия век, които са преценили важността на улици като "Иван Вазов", "Карловска", "3-ти март" и са отредили пространства за тяхното оформяне. 

"Карловска" е била централна улица за кв. Кършияка според първия градоустройствен план на Пловдив, изработен от бележития Йосиф Шнитер, припомни Шотлеков. Той обвини сегашните общинари за некачествено поставената паважна настилка, която е "на вълни". 

Заместник-кметът Пламен Райчев призова гражданите да оставят специалистите да дават оценка на свършената от строителите работа. Комисия от над 20 специалисти от различни сфери ще се произнесе по всеки един детайл от свършената от строителите работа, ако има забележки те трябва да бъдат отстранени, но това ще стане след като ремонтът приключи, обясни Пламен Райчев.

От името на живеещите на улицата пловдивчани адвокат Емилия Недева поиска общината да обясни какъв текущ контрол упражнява върху ремонта. Тя е категорична – цитирам: „По време на ремонта беше нулев надзорът, защото няма нищо качествено извършено!“ Заместник-кметът Пламен Райчев коментира, че това е нейно частно мнение, а оценката ще дадат специалистите.

„Аз съм адвокат и ще защитя безплатно всички, които искат да осъдят общината за хвърлените тука пари“, обяви Емилия Недева. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

обновено на 04.08.24 в 16:39

С мирен протест майки в Смилян поискаха повече "легнали полицаи"

Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта.   Първоначално жителите на Смилян бяха предвидили днес да има ефективен протест и да блокират за три часа пътя Смилян – Рудозем, но го отмениха и проведоха мирно шествие.  Младите родители..

обновено на 04.08.24 в 16:39

Детето от Пловдив, пострадало на плажа в Созопол, вече е контактно

Със стабилни жизнени показатели е детето, пострадало при инцидент с машина за почистване на пясък на плажа в Созопол.  Тази сутрин с 9-годишното момче се влиза в контакт, информират от „Пирогов“.  Нощта е преминала спокойно за детето, което беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет „Спартан“. В полета участва медицински екип на..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53