Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителни маски на открито в община Карлово от днес

Кукерските празници утре се отменят

| обновено на 12.03.21 в 11:29
Снимка: Ани Петрова

Считано от днес, маските на открито стават задължителни в община Карлово за период от 2 седмици. Това реши местният кризисен щаб на заседание тази сутрин. 

По данни на РЗИ заболеваемостта в общината е 600 на 1000 души, съобщи за Радио Пловдив кметът д-р Емил Кабаиванов.

Сред новите ограничителни мерки заради ръста на Covid-19 от последните дни се отменят и публичните събития, за да се избегне струпването на хора на едно място. Така заради решението отпада провеждането на Кукерските празници утре в 10-ина селища в общината, посочи още градоначалникът. 

В карловската болница "Д-р Киро Попов" няма свободни Covid легла, всички 47 са заети.

"За болните е осигурен навсякъде централно подаван кислород, има достатъчно медикаменти и предпазни облекла за медиците. Персоналът никъде не достига, но е направен разчет и графикът е запълнен, за да се покриват дежурствата", посочи д-р Кабаиванов.

По думите му тече и ваксинацията в общината, в която от днес се включва и мобилен екип от Пловдив. До момента са направени около 500 ваксинации. 

"В Медицинския център и 32-та семейни лекари в района могат да се направят и много повече имунизации, ако има осигурени ваксини. Затова направихме организация и с общински транспорт някой от общопрактикуващите лекари ще пътува до Пловдив, за да получава от РЗИ ваксини", допълни още д-р Кабаиванов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха сметка в помощ на пострадалите от пожарите в Отец Паисиево

Община Калояново откри набирателна сметка в помощ на хората, пострадали от опустошителните пожари в Отец Паисиево.  Припомняме, че собствениците на 16-те опожарени вили, три от които са били постоянно обитаеми, подадоха искания за помощ до държавата и получиха по 1500 лева на семейство.  Ако желаете да помогнете за възстановяването на изгорялото им..

публикувано на 16.08.24 в 13:46

Акции срещу наркодилъри в Пловдив и Пазарджик

Наркодилър със значително количество дрога беше заловен след продължително наблюдение при специализирана акция на пловдивската полиция.  Операцията е последвала след получаването на достатъчно данни за престъпната дейност.  При обиск в дома на 42-годишния мъж са открити  над 800 грама марихуана, близо половин килограм амфетамини и около грам и..

публикувано на 16.08.24 в 11:14

ВиК авария затруднява движението край център "Ескалибур"

Магистрален водопровод авариара на бул. Санкт Петербург. От ВиК- Пловдив предупреждават, че високите етажи на града могат да останат без вода.  За отстраняването на аварията се затваря за движение средната лента по бул. "Санкт Петербург пред развлекателния център "Ескалибур".  На място са полицейски служители, които регулират..

публикувано на 16.08.24 в 10:36

Иззеха БМВ-то на пиян и дрогиран шофьор, блъснал се в ел. стълб

25- годишен пиян и дрогиран шофьор на БМВ се блъсна в електрически стълб в Раковски. При пристигането на полицаите мъжът е бил в неадекватно състояние.   Направеният му тест с дрегер отчел над 1,5 промила алкохол, а апаратът за употреба на наркотици също реагирал положително.  В първите часове на деня в село Белозем пък полицейски патрул спрял лек..

публикувано на 16.08.24 в 10:32

В "Южен" строят нова детска градина за 5,8 милиона лева

Нова детска градина ще бъде построена на ул. „Константин Геров“  в пловдивския район „Южен“ в кв. "Христо Ботев-юг". В обявената обществена поръчка максималната определена цена от община Пловдив е почти 4 милиона 864 хиляди лева без ДДС или  5 836 307 с ДДС. Новата забавачка ще бъде за 150 деца от 3 до 6 години, които ще бъдат разпределени в шест..

публикувано на 16.08.24 в 09:23