Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица на финал за Купата след разгром над Берое

Марица победи Берое два пъти за два дни
Снимка: ВК Марица Пловдив

Марица (Пловдив) се класира на финала за Купа България и ще се бори за шестия си трофей в състезанието този петък, 19 март, от 17:00 б.в. в пазарджишката зала "Васил Левски". В днешния полуфинал, игран в пловдивската зала "Сила", настоящите носителки на купата отстраниха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:13, 25:12, 25:11) след едва 54 минути игра.

Домакините влязоха в мача с мощно 6:0 при сервиси на кубинския център Джесика Агилера. Опитите на старозагорки да противодействат върна интригата в първия гейм само частично. Момичетата на Лазар Лазаров продължиха да увеличават преднината си, а когато Александра Миланова заби мощно от втора линия за последната точка, тя беше удвоена – 25:13. Надмощието на "жълто-сините" бе още по-подчертано през втория гейм. Особено в края на частта, силни изяви на Виктория Коева от линията за изпълнение на сервис помогнаха на Марица да увеличи солидно разликата, а самата тя с успешна атака затвори гейма при 25:12. Балансът не се промени и в третата част. Пълната доминация на Марица доведе до още по-убедителен резултат – 25:11, оформено с удар на Златина Друмева за победната точка.

Александра Миланова направи цели шест аса за победата и стана топреализатор на мача с общо 22 точки. Виктория Коева добави 13, от които три аса и две блокади.

Съперник на пловдивчанки във финала в петък ще бъде победителят от другия полуфинал между ДКС Варна (Варна) и ЦСКА (София).

Това бе втора поредна победа на шампионките срещу старозагорки, след като вчера направи бързо 3:0 в отложен мач от НВЛ и се утвърди в челото на класирането за 65 минути.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жребий за купата на България

Стана ясен жребият за два кръга в турнира за Купата на България. Във втория предварителен кръг отборът на Марица (Пловдив) ще срещне втородивизионния Беласица (Петрич). В 1/16-финалите Ботев (Пловдив) ще гостува на победителя от двойката Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник). Локомотив (Пловдив) ще има визита на победителя от сблъсъка Черноморец..

публикувано на 24.09.24 в 18:01

Локомотив остана без ръководство!

ПФК Локомотив Пловдив излезе с изключително важно официално съобщение. Ето какво написаха от "Лаута": Уважаеми локомотивци, С оглед насъбралото се напрежение и представянето на отбора в последните няколко седмици, всички членове от борда на директорите на ПФК Локомотив Пловдив решиха да подадат днес своите оставки. Решението им е окончателно. В..

публикувано на 24.09.24 в 11:46

Неприятна загуба на Ботев Пловдив

Отборът на Арда се наложи с 1:0 над Ботев (Пловдив) у дома в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига.  "Канарчетата" бяха по-добрият отбор почти през целия мач, но домакините се възползваха от груба грешка на Йонас Там и Иван Тилев реализира победния гол в мача в 59-ата минута. Това се оказа и единственият точен удар на Арда през целия двубой. Ботев..

публикувано на 23.09.24 в 23:31

Локомотив въведе 8-часов работен ден за треньорите в клуба

Ръководството на Локомотив Пловдив въвежда осемчасов работен ден за треньорите в клуба. Щабът, начело с бившия национален селекционер Любослав Пенев, знае за това още от 10 септември. "По повод днешните информации, появили се в медиите, желаем да внесем уточнение. Въвеждането на 8-часов работен ден важи само и единствено за треньорския щаб на..

публикувано на 23.09.24 в 17:56

Пазарджишки мажоретки станаха световни шампионки в Кейптаун

Пазарджишкият мажоретен състав "Мистерия" стана световен шампион в категория Дефиле пом пон на първенството в Кейптаун, съобщиха от Общински детски комплекс - Пазарджик, от който е част и отбора.  Ръководител на възрастова група сеньорки, спечелили приза, е Вергиния Нешева.  Освен първото място в посочената категория, мажоретният състав е спечелил..

публикувано на 23.09.24 в 13:12