Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

[Не]реалност в галерия Капана в Пловдив

Проектът "Арт позитив" на Сдружение "Изкуство днес" се завръща след четиригодишно прекъсване. Това става с изложбата реалност в пловдивската галерия Капана. 

Представени са творби на 19 участници: Албена Михайлова, Весела Статкова, Велина Христова, Евгени Младенов, Евелина Кокоранова, Емил Миразчиев, Ива Вачева, Ивелина Иванова, Надя Генова, Осман Юсеинов, Севдалина Кочевска, Соня Митова, Стилианос Григориадис, Тихомир Тодоров, Трендафила Трендафилова, Харита Асумани, Цветанка Борнисузова, Цветелина Ангелова, Явор Костадинов.

Изложбата се осъществява със съдействието на Министерство на културата. 

За идеята, авторите и реалността днес разговаряме с художника Емил Миразчиев, чието сдружение "Изкуство нес" реализира проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

публикувано на 02.08.24 в 15:54

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Осигуриха 70 000 лева за ремонт на Братската могила

Ремонт  за 70 000 лева ще бъде направен на Братската могила в район „Западен“. Това решиха общинските съветници. Сумата е отпусната на база конструктивно обследване на състоянието на мемориалния комплекс, което е приключило през юли. Целта на реновацията е мястото да започне да се използва за културни и туристически събития, обясни зам.-кметът..

публикувано на 01.08.24 в 13:23