Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестът продължава до неделя

Локдаунът спира "София филм фест в Пловдив"

Останалите филми в програмата ще се излъчат при първа възможност

Кинофестивалът "София филм фест в Пловдив" ще продължи до неделя включително. Останалите филми, включени в програмата на София филм фест в Пловдив, ще се излъчат при първа възможност в зависимост от мерките срещу заразата, наложени у нас. Закупените билети ще важат без презаверка.

Филмите до неделя включително ще се излъчват по програма. В общите помещения и залите на киното ще се спазват най-стриктни мерки против разпространение на вируса – редовна дезинфекция, носене на маски от всички посетители.

Тази вечер предстои прожекция на „Преди дъжда“ – класически македонски филм от 1994 година, номиниран за Оскар и носител на няколко награди от престижния фестивал във Венеция. късният филм е грузинско-френският „Начало“ за конфликт между семейства от „Свидетели на Йехова“ и екстремистка група, отличен на фестивалите в Торонто и Сан Себастиан.

До края на седмицата предстоят комедията „Човекът с шапката“, ремастерираната версия на легендарният „Пинк Флойд: Стената“, фаворитът за Оскар на Томас Винтерберг с Мадс Микелсен „Още по едно“, френският „Сузана Андлер“ с Шарлот Генсбур и още много интересни заглавия.


Още от категорията

Завръщане към себе си, в поезията на Запрянка Ангелова

" Запрянка Ангелова е родом от Пловдив. Завършила е ПУ "Паисий Хилендарски" и магистратура в Германия. През 2008 издава първата си стихосбирка "Отстояване". В основата на нейната поезия е силата да приемеш трудностите, да продължиш да се бориш за по-добър живот и за мечтите си. В стихосбирката "Върнах се" са събрани стихове, написани в период,..

обновено на 14.06.21 в 11:45

Захари Карабашлиев представя "Опашката" на "Пловдив чете"

"Пловдив чете 2021" започва, предстоят 7 дни със срещи и премиери на книги. Тази вечер от 18:30 ⇨ в  Bee Bop Café (ул. „Гладстон“ 1) издателство „Сиела“  организира представяне на романа „ Опашката “ от  Захари Карабашлиев .  Модератор на срещата ще е Живка Танчева. Тя разговаря с писателя за форума на четящите в Пловдив, за новия му..

публикувано на 14.06.21 в 10:00

Преге - предаване за света на книгите, 12 - 18 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 12.06. 2021г.  бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Шарл Бодлер. Цветя на злото. Поредно издание, 352 стр., тв. к. , ок. 8А, Колибри, 2021. Жорж Роденбах. Мъртвата Брюге. Второ изд. 268 стр., ок. 3А, СОНМ, 2021. Албер Камю. Първият човек. Второ изд. 292..

публикувано на 14.06.21 в 08:40

Започва фестивалът "Здравей, Армения" в Пловдив

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва от 11.00 ч. на пл. „Стефан Стамболов“ в Пловдив. За четвърта година фондация „Аракс“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив предоставя възможност за изява на самодейните състави от арменската общност на Балканите.  Във фестивала тази година ще участват танцови състави от Пловдив,..

обновено на 13.06.21 в 09:49

„Алтер его” - весел микс от поезия и сатира

По бардовски поетично и злободневно-сатирично ще бъде „Алтер его“ тази събота! Два са акцентите – Асен Димитров – Феликс ще представи поетичната антология „Пловдивски рецитал“, а  Роси Рос ще разгърне страниците на новата си стихосбирка „Любов“. Очаквайте и дежурните ни предизвикателства „Римуван седмичен обзор“ и „Смехомаратон“. А в двете..

обновено на 12.06.21 в 10:18