Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ски зона Пампорово продължава да работи и след 22 март

Ски зоната в курорта Пампорово продължава работа при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от Пампорово АД. 

Решението е взето след проведено тестово изследване на здравето на служителите. 

С цел опазване живота и здравето на всички и намаляване разпространението на болестта в курорта и региона, от 22 март ще останат да работят лифтовете №2 Студенец–Снежанка, №5 Малина–Снежанка и №6 Стойките–Снежанка, които обслужват всички отворени и към момента ски писти. 

При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението за възможността ски зоната да продължи работа.

Вчера от сдружение „Заедно за Чепеларе“ обявиха готовност за протест заради по-ранно спиране на лифтовете и ски зоните в Пампорово и Чепеларе. 

Според представители на сдружението тяхното функциониране не противоречи на въведените по-стриктни противоепидемични мерки в страната. В Пампорово и Чепеларе все още има отлични условия за ски, а спирането на лифтовете ще провали множеството резервации за следващата седмица, заявяват хотелиери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Леко захлаждане и краткотрайни валежи, в Пловдив днес 34°

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-значителни ще са в крайните югоизточни райони от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в  Пловдив  - около  34° . По..

обновено на 26.08.24 в 09:15

Става ясен съставът на новия служебен кабинет

Държавният глава Румен Радев ще приеме в 10 ч. на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Днес изтича срокът, който Радев даде на Главчев да представи състава на новия служебен кабинет.  Ако президентът подпише указа, правителството ще положи клетва пред Народното събрание утре, а изборите ще бъдат на 27 октомври...

обновено на 26.08.24 в 09:14

Край Чирпан горя локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив

Изясняват се причините за пожара, възникнал късно снощи в бързия влак от Варна за Пловдив преди Чирпан. Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов. "Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение..

публикувано на 26.08.24 в 09:13

Полицията в Пловдив задържа трима, източвали банкови сметки

Участници в схема за източване на чужди банкови сметки са задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив. В ареста са 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже – на 41 и 59 години. Операцията е проведена след придобита оперативна информация, че тримата участват в схема за изготвяне и..

обновено на 26.08.24 в 08:48

Пак затварят „Брезовско шосе“, археолозите ще проучват Плоската могила

В Пловдив днес се очаква да бъде затворен последният участък от „Брезовско шосе“ след улица „Полет“. В момента се прави организация на движението и се уточнява графикът на строителите по Водния проект и на археолозите, които ще влязат в обекта вероятно след седмица, съобщи заместник - кметът с ресор „Строителство, инвестиции и общинска собственост“..

обновено на 26.08.24 в 08:42