Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Локдаун за 10 дни /засега/, новозаразените в Пловдив са 34

| обновено на 22.03.21 в 15:01

943 нови случая на коронавирус при направени 4 410 теста или близо 21,4 процента на положителните проби у нас, отчита за последното денонощие Единния информационен портал.  

Най-много отново са случаите в София – близо 300, следвани от Бургас с над 100.  В област Пловдив са регистрирани 34 новозаразени, а в Пазарджик и Смолян – по 13. Излекуваните за денонощието са 534. В болници се лекуват 8 600, каато 690 от тях са в интензивни отделения. Починали са 53-ма. 

От началото на имунизацията в страната са поставени близо 369 хиляди дози ваксини, а днес се очаква да пристигнат над 30 хиляди дози от ваксината на Пфайзер. 

От днес, в продължение на 10 дни, са в сила новите ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса.  Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата, яслите и детските градини. Затварят се ресторантите, моловете, кината , театрите и музеите, фитнесите и танцовите школи. 

Работа спират игралните зали, казината и търговските площи на 300 квадратни метра с изключение на хранителните супермаркети. Задължително е еднопосочното движение по пазарите. Забраняват се сватби и кръщенета с над 15 души. 

В първия ден на локдауна свободните легла в ковид отделенията в Пловдив и областта   са 296, като 34 от тях са за интензивно лечение. От областния медицински щаб уточниха, че още пореди ограничителните мерки леглата в 20-те болници в града и  региона са увеличени до 1 163 терапевтични и 108 интензивни.  

Пациенти с коронавирус облужват 10 частни, 6 общински и 4 държавни болници. За Спешна помощ са гарантирани 100 места. 

Възстановен е и  графика за болнично лечение на тежките случаи, които се нуждаят от интензивно лечение. Най-сериозно е положението в болниците в Карлово и Първомай, като тежките случаи там се поемат от пловдивските болници „Свети Георги“ и „Еврохоспитал“.  

54 от общо 233 повиквания към Спешна помощ са свързани с Covid-19 за изминалата нощ. Постъпили за болнично лечение в Пловдив са с18 пациенти, а в областта 14. Оставени на домашно лечение са 22-ма души.


Още от категорията

Фирма от Съединение инвестира близо 18 млн. лв.

Служебният икономически министър Кирил Петков връчи сертификат клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на фирма „Готмар“, която прави 2 инвестиции в района на Съединение.  Другите фирми, получили сертификата, са от Търговище и Враца.  Общият размер на инвестициите е 55 182 000 лв. и се очаква по проектите да бъдат разкрити около..

публикувано на 27.07.21 в 13:54

Приключи част от съдебната сага с тютюневия склад на "Одрин" 8

С окончателно решение Върховният административен съд отхвърли жалбата на собствениците на съборения  тютюнев склад на ул. "Одрин" 8, с която те настояваха за отмяна на заповедта на кмета на Пловдив, задължаваща ги да  да укрепят съборената сграда.   Така висшите магистрати практически потвърдиха решението на Плодивския Административен съд, който..

обновено на 27.07.21 в 11:55

До 2024 година Бетонният мост няма да се пипа

2 варианта за построяване на ново съоръжение на мястото на сегашния Бетонен мост в Пловдив са представени от НКЖИ в общината, съобщи главният архитект Димитър Ахрянов. В единия вариант конструкцията ще бъде изработена от стоманобетон, а в другия ще бъде метална.  Според Архянов  двата материала имат сходна здравина и дълготрайност и най-вероятно..

обновено на 27.07.21 в 11:46

Подписка срещу полицая, убил дете с автомобил в Братаница

В Пазарджик днес стартира подписка с искане за справедливо наказание на полицая, който преди седмица уби дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница и то със служебния си автомобил. . Ден, след инцидента, 43 годишният Владимир Панайотов, служител в Дирекция „Борба с организираната престъпност“ бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди..

обновено на 27.07.21 в 10:25

Удариха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала

Полицейските екипи на Брацигово и Пещера атакуват имот намиращ се в брациговското село Козарско. Служителите на МВР установяват, че двуетажната промишлена сграда, която е в имота е високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения оборудвани за последващата ѝ преработка. По време на претърсванията на сградата са..

публикувано на 27.07.21 в 10:21