Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как и защо Пампорово се спусна по пистата на обществения натиск


Ски зоната в курорта Пампорово продължава работа при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от Пампорово АД. Решението е взето след проведено тестово изследване на здравето на служителите. 

С цел опазване живота и здравето на всички и намаляване разпространението на болестта в курорта и региона, от 22 март ще останат да работят лифтовете №2 Студенец–Снежанка, №5 Малина–Снежанка и №6 Стойките–Снежанка, които обслужват всички отворени и към момента ски писти. 

При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението за възможността ски зоната да продължи работа.

Първоначалното решение беше за затварянета пистите, но от сдружение „Заедно за Чепеларе“ обявиха готовност за протест заради по-ранно спиране на лифтовете и ски зоните в Пампорово и Чепеларе.  Според председателя на сдружението Тонка Динчева тяхното функциониране не противоречи на въведените по-стриктни противоепидемични мерки в страната. В Пампорово и Чепеларе все още има отлични условия за ски, а спирането на лифтовете ще провали множеството резервации за следващата седмица, заявяват хотелиери.

Според изпълнителния директор на Пампорово АД Мариян Беляков немалко хора от персонала са болни и съолъженията работят на ръба. По думите му реакцията на дсружението е неуместна и поставя на риск служителите.

Той продължава да смята, че здравето е най- важно, но е приел да промени решението под огровен общесгвен натиск.Още от категорията

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34

Взехме си поука и патриотичното обединение е възможно

Страниата на разделението трабва да бъде прочетена, за да последва новото обединение на партиите от патриотичния спектър, казав предаването "Точно днес" заместник- председателят на НФСБ Борис Ячев. Той цитира, че избирателите на тези партии на между 300 000 и 600 000 и, ако няма едниство те се разпръскват. В момента НФСБ преговаря с ВМРО, Воля,..

публикувано на 14.05.21 в 11:18

Демокрацията е износена, но е рано да предричаме края й

Разсъждавайки за натоящия политически момент трябва да разграничим две страни- желанието за промяна и невъзможността на част политическите субекти да надмогнат себе си и да отговорят на тези потребности, каза в интервю за предаването "Точно днес" политологът Георги Манолов.  Той прогнозира, че "при всички положения  промяната е повече от наложителна и..

публикувано на 14.05.21 в 10:52

ВМРО отдавна е било за президентска република

Нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и на частните съдебни изпълнители, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър идеологии. Това са част от приоритетите, които ВМРО обяви днес.  "Такива разговори с ГЕРБ има още по време на миналия парламент за..

публикувано на 13.05.21 в 16:28