Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габана даде "Пулс" на нов албум

Алтернативната група издаде първи видеоклип от предстоящия албум "Пулс"

| обновено на 23.03.21 в 10:10
"Макар всъщност това да е втори видеоклип на групата, "Пулс" се явява първи истински" споделя барабанистът на групата Никола "Никсън" Джоков. 

"Пулс" излезе в началото на март, като това постави началото на нова визия за група "Габана". От този момент нататък и изписването на името на групата и текстовете на песните от предстоящия им албум ще са изцяло на съответно кирилица и български език. 

Никола Джоков разкри, че това се дължи на "това, че сме българи, себеизразяването и споделянето, особено, когато иде реч за музика, са по-естествени, когато пееш на собствения си език". 

Видеото на "Пулс" е заснето в "Баня старинна" от изцяло пловдивски екип, включващ Иван Палейков (оператор и монтаж), Красимир Атанасов (оператор), Реймънд Статев (осветител), Марин Банков (Лога и визии) и Петко Танчев, който се е погрижил за визуализациите, които могат да бъдат видени в самия клип. 

Барабанистът на "Габана" каза, че "първоначално търсихме голямо, високо пространство, в което да заснемем как свирим песента, но не успяхме да намерим такова. Но в един момент се появи наша приятелка - Моника Роменска, която каза, че може да ни осигури достъп до "Баня старинна" като така се получиха нещата там". 

Идеите зад "Пулс" са на няколко години, но някъде преди година са получили завършената си форма. Предстоящият албум на бандата, който ще носи името на сингъла е "концептуален", споделя Никола Джоков, като "всяка една песен от албума е на български и е със заглавие от една дума. Самата колекция от песни представя различни настроения и етапи, като това, че самият сингъл "Пулс" е сам по себе си по-тежък, не означава, че поставен сред всички останали песни от предстоящото издание ще звучи така". 

Към този момент Никола не може да кажа кога точно ще можем да чуем целия албум на живо, поради факта, че на практика концерти не могат да се провеждат. "Чакаме по-добри времена, в които ще можме да изпълним нещата си, така както трябва, а не както може" - сподели барабанистът. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Бонбоните" гостуват с концерт на Бунарджика

Детската вокална група „Бон-бон“ ще изнесе концерт тази вечер на площадката на акведукта на хълма Бунарджика . Малките певци гостуват в Пловдив с „Песни и танци от всички мюзикъли, събрани в едно“. Събитието е в рамките на фестивала „Включи квартала – Театър в парка“. Идеята на инициативата е подчинена на популяризиране на театралното..

публикувано на 30.06.24 в 10:26

Александър Секулов в "Срещи"-те тази събота

"Пловдив е далекоглед. Ако го обърнеш от правилната страна, виждаш надалече, ако го обърнеш от неправилната, си разбиваш носа в първото препятствие." Александър Секулов. С автора на фрагментите ВЪЗХВАЛА НА ПРОВИНЦИЯТА Александър Секулов тази събота си говорим за Пловдив, за провинцията, за Бог, за смисъла да сме тук.  Слушайте, има какво да чуете...

обновено на 29.06.24 в 12:47

Димитър Павлов с първа самостоятелна изложба

Младият пловдивски художник Димитър Павлов открива първата си самостоятелна изложба в независимото пространство за изкуство Галерията. Чрез картините той представя различни етапи от развитието си като живописец – от началните години в Националната художествена галерия в София до последните няколко години. Творбите проследяват различни стъпки от..

обновено на 29.06.24 в 09:29

Мощно музикално шоу превзема Бунарджика

В Пловдив започва четвъртото издание на музикалното събитие, наречено „Пътят към върха“, с повече от 50 артисти, които ще се разгърнат на общо на 6 сцени на  хълма Бунарджик.   Организаторите са заложили в програмата разнообразни по жанр и стил концерти, подходящи за различните вкусове и предпочитания на публиката.  От 16.00 до 22.30 часа,..

обновено на 29.06.24 в 08:57

Здравка Евтимова получава Националната литературна награда "Иван Вазов"

Писателката и преводач Здавка Евтимова е носител на Националната литературна наградата „Иван Вазов“ за 2024 г.  Наградата се присъжда за цялостен принос за литературна и преводаческа дейност. Решението за тазгодишният приз е на 9- членна комисия с председател заместник- кмета Калина Чилингирова и членове - дейци от културните институции в..

публикувано на 28.06.24 в 11:29