Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите спират, следобед ще е слънчево

Снимка: Източник: iStock

Днес валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. 

Привечер отново ще се заоблачи и по-късно ще има превалявания от сняг. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток умерен до временно силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. 

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

През нощта срещу сряда отново облачността ще се увеличи и на много места ще завали сняг. В сряда ще застудее още; ще продължи да превалява сняг. По-съществени ще са валежите в планините. В четвъртък и петък ще остане студено, макар че дневните температури ще се повишават, повече в петък; сутрешните ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10°, минус 12°.

В четвъртък в източните райони и на отделни места в планините все още ще превалява слаб сняг, в петък вече ще е почти без валежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43