Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Зеленият паспорт е единственият начин за пътуване за 2021 г.

След първата мярка – 1 процент за ликвидност на туристическите фирми, и втората – 4 процента от оборота на фирмите за базовата 2019 г., сега, през април очакваме и третата мярка – 15 процента от оборота, което ще ни даде възможност за възстановяване на сумите на клиенти с неосъществени пакети за пътуване“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Павлина Илиева – председател на Обединение „Бъдеще за туризма“.

Зелените“ паспорти - с едно от трите условия за пътуване – ваксинация, доказване с тест за антитела и писиар тест, остават единствената възможност за придвижване за настоящата 2021 г.“ – категорична е Илиева.

Дейността ни е затруднена, защото всяко едно планирано пътуване при нас е свързано с предплащане към доставчиците на услуги“ – подчертава експертът.

Традиционни пътувания у нас за пролетния сезон са дестинациите към Египет, Тунис и Мароко, за където ще се опитаме да направим отваряна през април. Сега пътуванията все още са възможни към Малдивите, Доминикана и Дубай – изтъкна Илиева.


Още от категорията

Да обсъждаме проблемите, а не - решенията

"Много малка част от българските граждани, които са участвали в някаква гражданска активност, са свързани с конкретна инициатива за промяна на нещо - политиката или средата, в която живеят. Огромна част от участието е свързана с лаготворителност.  До голяма степен това се държи на изключително ниското доверие, че политиците могат да променят..

публикувано на 26.05.22 в 17:13
Експертът по киберсигурност Явор Колев на среща с ученици в Пловдив

Киберпрестъпленията срещу деца са се увеличили три пъти

Киберпрестъпленията , като форма на престъпна дейност, са едни от най-динамично развитите и иновативни престъпления в модерното общество, поради техните необичайни начини и методи за извършване. Особено застрашени са децата, които все по-често стават жертва на сексулано насилие в интернет. През последните две години по данни на Интерпол - по време на..

публикувано на 26.05.22 в 16:29
Красен Станчев

Социалните помощи не се увеличават, неизвестно защо

Икономическият анализатор Красен Станчев дава негативна оценка на правителствените антикризинси мерки. „Предложенията за отстъпки в цените на горивата създават леки ценови привилегии на тези, които карат повече коли. Съответно онези, които не карат коли или са по-маломотни и съответно по-рядко се придвижват, няма да имат никакви компенсатори..

публикувано на 26.05.22 в 10:25
Михаил Вешим

24 май е достойна дата за национален празник

Почти всяка година по това време в България възниква дебат затова дали 24 май да стане национален празник на страната, вместо 3 март. Този път предложението дойде от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда, с които 24 май да бъде обявен за национален празник на България. Срещу едно такова..

публикувано на 26.05.22 в 10:05

Рекордно ниска е реколтата от маслодайни рози

Рекордно ниска реколта от маслодайни рози се очаква през настоящата година, прогнозира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив Христо Николов, председател на Националната асоциация на розопроизводителите в България.  Той очаква между 8 000 и 9 000 тона да бъде добивът при положение, че площите с насаждения предполагат да бъдат добити до 15..

публикувано на 25.05.22 в 16:10