Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зеленият паспорт е единственият начин за пътуване за 2021 г.

След първата мярка – 1 процент за ликвидност на туристическите фирми, и втората – 4 процента от оборота на фирмите за базовата 2019 г., сега, през април очакваме и третата мярка – 15 процента от оборота, което ще ни даде възможност за възстановяване на сумите на клиенти с неосъществени пакети за пътуване“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Павлина Илиева – председател на Обединение „Бъдеще за туризма“.

Зелените“ паспорти - с едно от трите условия за пътуване – ваксинация, доказване с тест за антитела и писиар тест, остават единствената възможност за придвижване за настоящата 2021 г.“ – категорична е Илиева.

Дейността ни е затруднена, защото всяко едно планирано пътуване при нас е свързано с предплащане към доставчиците на услуги“ – подчертава експертът.

Традиционни пътувания у нас за пролетния сезон са дестинациите към Египет, Тунис и Мароко, за където ще се опитаме да направим отваряна през април. Сега пътуванията все още са възможни към Малдивите, Доминикана и Дубай – изтъкна Илиева.


Още от категорията

Добрин Досев в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден" в компанията на актьора  Добрин Досев. Познаваме го с десетки роли в театъра и киното, но тази седмица, с негово позволение, бяхме зад кулисите на житейските му роли. Научихме за невероятния му късмет да попада на „своите“ хора още от родното си място до Трявна, през младежките години и страхотните приятелства от Стара Загора,..

обновено на 02.12.23 в 08:50

По 60 лв. са живите коледни елхи в Пловдив

Над 20 000  елхи за продажба е заделило Южноцентралното държавно предприятиe – Смолян за предстоящите коледни празници. От тях 1 820 са със запазена коренова система, като малка част от тях - стотина - са предвидени за Пловдив. Останалите над 18 000 дръвчета могат да бъдат отсечени при желание на купувачите. Елхичките са предимно от..

публикувано на 01.12.23 в 16:49

Театърът на политическата ни сцена става все по- лош

От много време наблюдаваме една трагикомедия, която се развива и от комедия се превръща в трагедия за гражданското общество демократичните процеси у нас, така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира поредните напрежения и постигнатото съгласие между партньорите в управлението на страната. "Всичко, което виждаме е театър на..

публикувано на 01.12.23 в 14:36
Теодор Славев

Ротацията ще е моментът с най-голям политически заряд

Анализ на политическите нагласи и как се движат амбициите за власт на ДПС, както и поредицата дебати за бюджет, устойчивост на сглобката и накъде след нова година, говорим с политолога д-р Теодор Славев.  „Реабилитацията на Пеевски паралелно се движи по линията на промените в Конституцията, защото за тях е необходимо мнозинство, което надхвърля това..

публикувано на 01.12.23 в 11:59

Проблемът на бюджет 2024 е в разходната част, а не в приходната

Георги Стоев се завръща с Ex ante - подкаст за икономическо мислене - със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите. Говорим с икономиста за новите му идеи, а също коментираме актуалното от бюджетните предложения на управляващите за 2024 г. Георги Стоев каза, че и през този сезон ще има 12 епизода, като ще има гости във всяка..

публикувано на 01.12.23 в 11:03