Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зеленият паспорт е единственият начин за пътуване за 2021 г.

След първата мярка – 1 процент за ликвидност на туристическите фирми, и втората – 4 процента от оборота на фирмите за базовата 2019 г., сега, през април очакваме и третата мярка – 15 процента от оборота, което ще ни даде възможност за възстановяване на сумите на клиенти с неосъществени пакети за пътуване“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Павлина Илиева – председател на Обединение „Бъдеще за туризма“.

Зелените“ паспорти - с едно от трите условия за пътуване – ваксинация, доказване с тест за антитела и писиар тест, остават единствената възможност за придвижване за настоящата 2021 г.“ – категорична е Илиева.

Дейността ни е затруднена, защото всяко едно планирано пътуване при нас е свързано с предплащане към доставчиците на услуги“ – подчертава експертът.

Традиционни пътувания у нас за пролетния сезон са дестинациите към Египет, Тунис и Мароко, за където ще се опитаме да направим отваряна през април. Сега пътуванията все още са възможни към Малдивите, Доминикана и Дубай – изтъкна Илиева.


Още от категорията
Керана от Космоса, във второ студио на

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 10.04.21 в 11:44

На ход са депутатите, които не искат ГЕРБ

"Пловдив е нашата България! С Николай Хаджигенов Пловдив има 12, а не 11 депутатски мандата", това заяви в интервю за Радио Пловдив Мария Капон, след като стана ясно, че тя ще бъде народен представител на "Изправи се! Мутри вън" от 16-ти МИР.  Хаджигенов, който избра да е депутат от София, обяви по- рано, че заедно с нея ще отворят своя приемна в..

публикувано на 09.04.21 в 16:22
Стойчо Кацаров

Противоречията за ваксините увеличават страха на хората

Противоречивата информация за ваксинацията срещу коорнавируса не може да успокои хората след всичко, което се изговори за бързото  приготвяне на вкасината, това, че не са изпитани и не са известни дългосрочните ефекти. Като добавим и спирането, и пускането на "Астра Зенека" не мисля, че да хората  скоро могат да бъдат спокойни, както когато се..

публикувано на 09.04.21 в 16:10

Новият сайт на НАП стартира по европейски модел

Новият сайт на НАП вече е достъпен в интернет. „ Най-новото в сайта на Националната агенция по приходите е структурирането на информацията във всяка една от секциите, така че тя да бъде лесно достъпна както за потребителите, така и за администрацията “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванела Андреева – експерт в Държавната..

публикувано на 09.04.21 в 16:06

Изборите не опразват хазната, а обогатяват демокрацията

"Има конституционна процедура, по която ще се върви за съставяне на правителство", посочи в интервю Радио Пловдив политологът Георги Киряков. Той коментира, че именно зад тази процедура засега се крие Слави Трифонов и неговата партия.  „Дали ще има сила, която да се нагърби да състави мнозинство зависи от способността на отделните партии да..

публикувано на 09.04.21 в 14:52