Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът нареди:

Отпадат облекчените мерки за хипермаркетите за нехранителни стоки

Големите магазини за нехранителни стоки все пак ще попаднат в мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, след като премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на икономиката да отмени издадените по-рано днес указания.

Така отпадат облекченията, които се отнасяха до реорганизирането на работата на хипермаркетите, магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки.

От Министерството на икономиката посочват, че решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на действие на взетите противоепидемични мерки, които са за периода от 22 март до 31 март.

По-рано днес собствениците на заведения и ресторанти се възпротивиха на "облекченията", които големите вериги магазини получават, а редица представители от търговията трябва да понесат най-тежките последствия. 

Сутринта на заседанието на НОЩ министърът на икономиката Лъчезар Борисов съобщи, че магазините за нехранителни стоки ще могат да възстановят дейност при ограничаване на площта си до 300 квадратни метра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43