Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредна ваканция за учениците обмисля кметът на Пловдив

Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат онлайн обучение, ще обявя 1 и 2 април в Пловдив за неучебни и да се слеят с пролетната ваканция на учениците. 

Това заяви кметът Здравко Димитров сред среща с ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов. Той припомни, че по закон има право да дава до 3 дни ваканция през учебната година и ще се възползва от тази възможност.

„Предвид цялостната епидемична обстановка е по-разумно учениците да излязат по-рано във ваканция, вместо да се връщат в класните стаи за два и да се рискува тяхното здраве и на близките им“, коментира кметът.

Ако мерките не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят врати за желаещите родители.  

В момента, от 22 март до 31 март вкл., в цялата страната са въведени допълнителни противоепидемични мерки. Съгласно тях обучението на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и  образователни и езикови центрове. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Събират средства за мобилен пукт за кръводаряване в Пловдив

Национална кампания събира средства за закупуване на специализиран мобилен пункт за кръводаряване в Пловдив. За закупуването му са необходими 170 000 лева. Градът ще бъде вторият, който ще разполага с такъв пункт в България. Такъв вече има във Варна, а след закупуването му кръводарителите са се увеличили значително.  Кръводарителският център..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Катастрофа затвори пътя за Ветрен

Шофьор на лека кола се блъсна около в аварирал товарен автомобил на входа на град Ветрен.  На мястото на катастрофата са изпратени линейка и екипи на полицейското управление и пожарната в Септември.  Пострадал при инцидента, станал около 13 часа,  е 27-годишният шофьор на лекия автомобил.  Младият мъж е откаран с различни травми в болницата в..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жителите на село Храбрино в община "Родопи" започнаха протестна подписка срещу инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера е на площ от почти 100 дка, като се предвижда изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39

Нелегална работилница за цигари разкри полицията в Пловдив

Пловдивски криминалисти от отдел „Икономическа полиция“ разкриха поредната нелегална работилница за преработка на тютюн за производство на контрабандни цигари.  В специално пригодено помещение в частен имот в район „Северен“ на 50-годишен пловдивчанин са открити голямо количество пакети със суровина и машина за обработката и.  Иззети са множество..

публикувано на 18.06.24 в 13:20