Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани срещу застрояването на района на улица „Младежка“

Граждани, живеещи на улица „Младежка“ в Пловдив организират от 11 часа среща на открито, на която ще се обявят против застрояването на района, каквито планове, според тях има Община Пловдив.

Кметът на район Централен Георги Стаменов ще присъства на срещата с гражданите и ще изрази позицията на общинската администрация.

В специални листовки организаторите пишат, че не приемат  идеята за нов концесионер на бившия пазар на „Младежка“. Те отбелязват, че пешеходната зона в съседство е включена в годишната програма на местната власт, която е предвидена за концесии през 2021 година. 

На поканата за среща пише още: „Ще предприемем всички граждански мерки срещу решението на общината да даде на концесия зоната, за която вече има план за превръщане на „Младежка“ в зелена алея с атракциони.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство ще се включат военнослужещи. При необходимост в гасенето ще..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е локализиран, каза областният управител Валентина Кайтазова.  През цялата нощ противопожарни екипи заедно с тежка техника са били на терен, за да се използват по-хладното време за овладяването на отделните огнища и прокарването на просеки.  По първоначални данни над 1000 декара смесена гора е напълно опожарена.  Тази сутрин..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли Православната църква почита света Великомъченица Марина. Според житието й тя била дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век. Възпитана от баща си в идолопоклонничество, но Бог й дал да узна истината и я призовал при себе си. Загинала е мъченически едва на 16 години (около 270 г.). Света Марина се счита за покровителка на..

публикувано на 17.07.24 в 08:51

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17