Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани срещу застрояването на района на улица „Младежка“

Граждани, живеещи на улица „Младежка“ в Пловдив организират от 11 часа среща на открито, на която ще се обявят против застрояването на района, каквито планове, според тях има Община Пловдив.

Кметът на район Централен Георги Стаменов ще присъства на срещата с гражданите и ще изрази позицията на общинската администрация.

В специални листовки организаторите пишат, че не приемат  идеята за нов концесионер на бившия пазар на „Младежка“. Те отбелязват, че пешеходната зона в съседство е включена в годишната програма на местната власт, която е предвидена за концесии през 2021 година. 

На поканата за среща пише още: „Ще предприемем всички граждански мерки срещу решението на общината да даде на концесия зоната, за която вече има план за превръщане на „Младежка“ в зелена алея с атракциони.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България.  На тази дата през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13

Веселина Александрова се оттегли от лидерския пост на "Да, България!"

Кирил Ташев е новият лидер на „Да, България!“ в Пловдив. Той заменя на поста Веселина Александрова, която се оттегли след 7 години начело на организацията в града. „Благодарих за номинациите за четвърти председателски мандат“ и най-вече за помощта на всички от създаването на “Да, България” досега, написа в социалните медии..

публикувано на 15.04.24 в 16:36