Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Драмата в Пловдив вдига завесата на 1 април със "Закуска в Тифани"

Важното е да има представления. Хубавото е, че започваме отново. Това заяви директорът на Драматичен театър – Пловдив Кръстю Кръстев часове след като министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи, че ще има разхлабване на мерките срещу Ковид-19. 

От 1 април театрите ще работят с 30% капацитет, а не 50%, както по-рано. Програмата на театъра за април вече е направена и представленията се възстановяват с всички мерки за сигурност, съобщи Кръстев. На 1-ви и 2-ри актьорите ще изиграят "Закуска в Тифани".

Той не отрече, че проблеми съществуват, но билетите за спектаклите са продадени. Още на 2 април започват репетициите на „Коприна“ на Диана Добрева по текст на Александър Секулов, като премиерата му се очаква в края на октомври. 

В репертоара на театъра присъстват и други заглавия като "Укротяване на опърничавата" и "Майстори". Възстановява се и "Експрес 20-ти век", поставен само един път през месец май миналата година. 


Още от категорията

В "Срещите" - за творчеството и хаоса, наречен живот

Тази събота гост на „Срещите” е проф. Александър Шурбанов . С видния интелектуалец си говорим за прекрасния хаос, наречен живот; за доброто и злото. Разбира се, ще говорим за Бога, за творчеството и творците днес, за Шекспир... И за нас българите, живели при социализма като деца, и как вече повече от 30 години все не можем да пораснем...

обновено на 19.06.21 в 09:21

Деметра Дулева представя "Преобърнати съзвездия"

Книгата на Деметра Дулева „Преобърнати съзвездия“ ще бъде представена в Културен център ТРАКАРТ в рамките на  литературния фестивал „Пловдив Чете“ в 11.30.  Това е вторият роман на писателката с дипломатическа кариера след  „Странстващия албатрос“, спечелил наградата „Перото“ за най-добър дебют и номиниран за роман на годината на Фондация  „13..

публикувано на 19.06.21 в 08:57

Концерт "Завинаги в сърцата" с музиката на Милчо Левиев

Концерт „Завинаги в сърцата“ с музиката на гениалния Милчо Левиев ще се състои в събота на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Той ще събере на една сцена известни у нас и по света музиканти, които са приятели на маестро Левиев. „Завинаги в сърцата“ ще представи една от последните творчески идеи на композитора Милчо..

публикувано на 18.06.21 в 16:47
Поетесата Ина Иванова е една импровизирана разходка из любимата й Грабна база - Пловдив.

"Вкусът на лятото" с поетесата Ина Иванова на Гребния канал

В предстоящите месеци  ще ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от..

обновено на 18.06.21 в 15:54

Асеновград чества паметта на Паисий Хилендарски

Асеновград почита паметта на Паисий Хилендарски днес.  Поклонението е пред паметната плоча на създателя на „История славянобългарска“, намираща се в параклиса „Свети Свети Козма и Дамян“ (в близост до храм „Свети Георги“) в града. Мероприятието ще започне точно в 11:00 ч.  Слово за делото на великия българин ще изнесе Мина Христемова, уредник в..

публикувано на 18.06.21 в 10:15