Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Край Пловдив започна строежът на нов завод за 40 милиона лева

Започна изграждането на нов завод за алуминиеви профили в Пловдив. Символичната първа копка бе направена в индустриална зона „Марица“. 

Проекът е за близо 40 милиона лева и ще осигури 150 работни места. Производствените халета ще са на площ от около 200 декара, а теренът е част от Тракия икономическа зона. Годишният капацитет на високотехнологичното предприятие е 10 хиляди тона алуминиеви профили.  

Началото на индустриалната зона тук е поставено тук преди 24 години и сега инвеститорите отново избират община „Марица“ за своето производството, каза при откриването кметът Димитър Иванов и отбеляза, че новият път между завода и околовръстното шосе ще намали трафика през селата Радиново и Костиево.

Това е пример за сътрудничеството между институциите, каза Здравко Линкин от  директорския борд на дружеството „Интерлинк“, след като получи сертификат за инвестиция клас "А" от Министерството на икономиката. 

Тази година в индустриалната зона „Марица“ се предвиждат инвестиции от 100 милиона лева, съобщи  директорът на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев. Той анонсира и изграждането на медицински център за ваксинации и здравно облсужване на компаниите в индустриалния парк. Още от категорията

Стартира фестът "Вино и гурме" в Стария град

Седмото издание на фестивала „Вино и гурме“ бе официално открито в Пловдив с рекорден брой участници и богата съпътстваща програма. Това е първата туристическа проява в града за тази година и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантират организаторите от Съвета по туризъм в Пловдив и Община Пловдив.  Старт на..

публикувано на 08.05.21 в 13:08

Граждани изготвят карта на замърсените зони в „Централен“

Пловдивчани и гости на града ще направят обиколка на район „Централен“, за да набележат зоните, които се нуждаят от почистване.  Разходката започва в 11 часа и ще продължи около два часа. Началото на маршрута е площад „Съединение“, следват Дондуковата градина, читалище „Хр. Г. Данов“, храм „Св. Георги“, храм „Св. Харалампий“, междублокови..

публикувано на 08.05.21 в 09:05

Зелени коридори в Пловдив и Пазарджик

Продължават да работят и откритите в края на април центрове за ваксиниране срещу Covid-19. Днес з елени коридори ще има в 20 областни центъра в страната . Днес и утре продължава функционирането на зелените коридори за имунизация срещу коронавирус в Пловдив. Ваксинации срещу Ковид-19 ще се извършват в центровете на ДКЦ ПЪЛМЕД и в медицински..

обновено на 08.05.21 в 09:01

1123 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 113

1123 са новите случаи на коронавирус у нас при направени почти 15 000 теста. Положителни са под 8 процента от направените проби, показват данните в Единния информационен портал към полунощ. 86 са починалите с Covid-19 за последното денонощие.  Над 38 000 са поставените ваксини само за ден, показват още данните. В Пловдив новозаразените са 113, в..

обновено на 08.05.21 в 09:00

Вино и гурме в Стария град

Днес и утре Пловдив е домакин на седмото издание на фестивала „Вино и гурме“ .  Това е първата туристическа проява в града за тази година и се провежда в условията на пандемия. Ще се включат рекорден брой участници – 39 винопроизводители и гурме майстори, а това е с 20 повече от 2019-та година. В тазгодишното издание продукцията си ще представят..

публикувано на 08.05.21 в 08:59