Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Пловдив започна строежът на нов завод за 40 милиона лева

Започна изграждането на нов завод за алуминиеви профили в Пловдив. Символичната първа копка бе направена в индустриална зона „Марица“. 

Проекът е за близо 40 милиона лева и ще осигури 150 работни места. Производствените халета ще са на площ от около 200 декара, а теренът е част от Тракия икономическа зона. Годишният капацитет на високотехнологичното предприятие е 10 хиляди тона алуминиеви профили.  

Началото на индустриалната зона тук е поставено тук преди 24 години и сега инвеститорите отново избират община „Марица“ за своето производството, каза при откриването кметът Димитър Иванов и отбеляза, че новият път между завода и околовръстното шосе ще намали трафика през селата Радиново и Костиево.

Това е пример за сътрудничеството между институциите, каза Здравко Линкин от  директорския борд на дружеството „Интерлинк“, след като получи сертификат за инвестиция клас "А" от Министерството на икономиката. 

Тази година в индустриалната зона „Марица“ се предвиждат инвестиции от 100 милиона лева, съобщи  директорът на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев. Той анонсира и изграждането на медицински център за ваксинации и здравно облсужване на компаниите в индустриалния парк. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

18 нелегални мигранти са задържани вчера вечерта на Подбалканския път в района на бензиностанция в близост до карловското село Васил Левски, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.  Вчера около 21 ч. в района на бензиностанция на главен път София-Бургас полицейски патрул подава сигнал за спиране на товарен бус. Водачът на буса..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17