Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Само три ковид избирателни секции в Пловдив област

| обновено на 03.04.21 в 09:23

542 секционни избирателни комисии ще има на територията на 17-та РИК за предстоящите на 4 април парламентарни избори. За всички има достатъчно членове, които вече са назначени. Изключение правят подвижните секционни избирателни комисии за хората, които са поставени под карантина или изолация заради Covid-19. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Дарина Тодорова, председател на 17-та РИК.

На територията на Пловдивска област ще има общо три ковид секции – по една подвижна в Карлово и една в Асеновград, а също и една в болницата в Асеновград. Две секции ще има и в лечебни заведения в Карлово, но все още няма потвърждение дали една от тях ще е за ковид отделение.

Съгласно разпоредбите подвижна секция за карантинирани и хора в изолация, се разкрива, ако в общината има подадени повече от 10 заявления на желаещи да гласуват.

„Явно в другите общини заявленията са под десет“, обясни Дарина Тодорова.

Трите ковид секционни избирателни комисии все още не са назначени.

„Самите партии не могат да подадат имена на хора, които да назначим. Това бави и нашето решение“, обясни още Дарина Тодорова.

Очаква се то да стане ясно до края на деня.

В звуковия файл можете да чуете интервю с Дарина Тодорова, председател на 17 РИК.


Още от категорията

Герган Ценов: От гласуването зависи животът ни напред

В денят на вота ви срещаме с музиканта   Герган Ценов, който изказва своето убеждение в необходимостта от упражняване на вота, по един интересен начин, развенчавайки няколко мита свързани с гласуването. Герган Ценов – музикален директор на създадения от него камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български..

обновено на 04.04.21 в 14:10

Да избираш за пръв път - вотът на младежите

Коронавирусната пандемия изглежда ще бъде сред от основните фактори, който ще контролират избирателната активност по време на предстоящия вот за народно събрание. Това обаче едва ли ще окаже влияние върху най-младата частот гласоподаватели - тези между 18 и 29 г.. Разделени между две епохи - тази на родителите и текущата - младежите, съдейки по..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Преди вота - говорят хората и експертите

В поредицата интервюта на Паолина Комсалова  за това как ще гласуваме  на 4 април - фокус върху машинното гласуване. Ще чуем проф. Иван Тодоров, като представител на фирмата, която достави и ще поддържа машините в изборния ден. Преди него попитахме пловдивчани на кое ще се доверят в изборния ден- на хартиената бюлетина или на машината.

обновено на 03.04.21 в 09:20

Галъп: Седем партии в парламента и над 7% разлика между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и  БСП са първите две формации в парламента, а третата позиция ще е за "Има такъв народ" или ДПС. Това сочат данните от  проучване на "Галъп интернешънъл", проведено по поръчка на БНР,  в края на  на кампанията.  Изследването е извършено в периода 24-31 март сред 1013 пълнолетни българи и показва структурата на електоралните нагласи. "..

обновено на 02.04.21 в 11:11

Алфа рисърч: Три дни преди вота разликата между ГЕРБ и БСП е 8%

На финала на предизборната кампания социологическата агенция Алфа рисърч оповести прогнозни резултати за парламентарния вот на 4-ти април. Изследването е проведено в периода 27 – 30 март 2021г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства.  Анкетирани са 1007 пълнолетни граждани от цялата страна...

обновено на 01.04.21 в 15:35