Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

16 РИК - Пловдив - под половината протоколи са обработени

"Протоколите от СИК-овете в състава на 16 РИК - Пловдив се предават ритмично, но много бавно и едва към 7ч. усетихме малко топлина в залата", коментира тази сутрин Цветанка Симеонова – председател на 52 СИК, която за първи път участва в състава на секционните комисии. Тя препоръча да бъде подобрен начинът за броенето и отчитането на гласовете, които забавят действията на РИК.

Гергана Костадинова – говорител на 16 РИК – Пловдив подчерта, че за първи път в тези избори на територията на Пловдив – град не се е провело експериментално гласуване, като в почти секции е имало специализирано устройство за машинно гласуване. „Това даде отражение върху протокола, който ни бе предоставен от ЦИК и е доста обемен“.

Костадинова бе категорична, че организацията на изборния ден от Община Пловдив и от районните администрации е била много добра, като освен изборните книжа в предишния ден са раздавани и задължителните дезинфектанти  и това е подпомогнало организацията на изборния процес.

При 207  обработени протоколи от общо 488 към 9 ч. 16 РИК – Пловдив потвърди като първа политическа сила Коалиция ГЕРБ – СДС с 25,62%, следва ИТН с 18,4%, БСП  за България – 14,80%, ДБ - 11,48%,Коалиция „Изправи се! Мутри вън“- 4,75%, ДПС отчитат лек спад  - 5,05%, ВМРО са с незначително покачване на подкрепата -  4,06%, Воля – НФСБ – 3,18%. 


Още от категорията

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 18.06.21 в 19:03

Идва първата гореща вълна за това лято, пазете здравето си

Въпреки почти ежедневните валежи през последните дни, прогнозите сочат, че от сряда следващата седмица и у нас се очаква горещо време. Още от понеделник тeмпeрaтуритe щe запoчнaт дa ce пoвишават, a oт cрядa щe ca твърдo нaд 30 грaдуca пo Цeлзий. Горещото време става опасно когато се задържи няколко дни, предупреждава  Зорница Спасова , главен..

публикувано на 18.06.21 в 15:57

Търсим помощта на кабинета за пътя до Чудните мостове

250 000 лева за необходими за възстановяването на разрушения път до „Чудните мостове “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев . Пороят от последното денонощие разруши 7-километрова пътна отсечка и поради наводняването на участъка оттам може да се преминава само с високопроходими..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Хората в Брестовица не вярват в данните на РЗИ за водата

От гражданското сдружение "Живот за Брестовица" изразиха съмнение в данните на РЗИ Пловдив за количествата манган в питейната вода на селото. Припомняме, че вчера в интервю за Радио Пловдив доктор Цвета Иванова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ-Пловдив, съобщи, че от 24 февруари тази година досега във всички проби от водата в село..

обновено на 18.06.21 в 15:41

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49