Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

16 РИК - Пловдив - под половината протоколи са обработени

"Протоколите от СИК-овете в състава на 16 РИК - Пловдив се предават ритмично, но много бавно и едва към 7ч. усетихме малко топлина в залата", коментира тази сутрин Цветанка Симеонова – председател на 52 СИК, която за първи път участва в състава на секционните комисии. Тя препоръча да бъде подобрен начинът за броенето и отчитането на гласовете, които забавят действията на РИК.

Гергана Костадинова – говорител на 16 РИК – Пловдив подчерта, че за първи път в тези избори на територията на Пловдив – град не се е провело експериментално гласуване, като в почти секции е имало специализирано устройство за машинно гласуване. „Това даде отражение върху протокола, който ни бе предоставен от ЦИК и е доста обемен“.

Костадинова бе категорична, че организацията на изборния ден от Община Пловдив и от районните администрации е била много добра, като освен изборните книжа в предишния ден са раздавани и задължителните дезинфектанти  и това е подпомогнало организацията на изборния процес.

При 207  обработени протоколи от общо 488 към 9 ч. 16 РИК – Пловдив потвърди като първа политическа сила Коалиция ГЕРБ – СДС с 25,62%, следва ИТН с 18,4%, БСП  за България – 14,80%, ДБ - 11,48%,Коалиция „Изправи се! Мутри вън“- 4,75%, ДПС отчитат лек спад  - 5,05%, ВМРО са с незначително покачване на подкрепата -  4,06%, Воля – НФСБ – 3,18%. 


Още от категорията

Политиците имат нужда от ново човечество, то идва до 10 години

"Всички партии, които са на власт, опитват да направят "нещо добро" и тъкмо да им се получи, все не става и правят големи глупости, които стоят като паметник на наглостта не една година, а десетилетия. И затова говорим от много години насам за просташка култура, образование, бит и накрая - за прости гласоподаватели, на които партиите им били виновни за..

публикувано на 05.08.22 в 11:54

Ако има газова криза, ще има и потребителска

„Ако влезем в газова криза ние ще влезем в една кризисна спирала, която ще доведе до токова криза, но и до потребителска криза. Тогава наистина е твърде възможно животът в страната да се блокира, защото това е логистика, домакинства“. Тази теза защити експерт по национална сигурност и политолог Искрен Иванов в предаването „Точно..

публикувано на 05.08.22 в 10:17

Продължава акцията за спасяване на "Забравеният парк"

Всичко започва преди 5 седмици с едно видео, на Стоян Стоянов, публикувано във Фейсбук. Много неща са свършени, към днешна дата и още много очакват вниманието на доброволците, будни пловдивчани, които се организират чрез фейсбук групата „Да спасим Младежкия хълм в Пловдив“. Чрез тази фейсбук група освен, че може да се свържете с тях, може да..

обновено на 04.08.22 в 16:58

Газ ще има за зимата, но няма да запълним Чирен

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има..

публикувано на 04.08.22 в 10:38

Действията ще покажат дали кабинетът "Донев" търси реванш

Дали ще бъде реваншистко служебното правителство на Гълъб Донев, ще съдим по действията му, коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова .  Според нея знакът, който дава президентът Румен Радев на служебното правителство и с първите му действия, показва много ясни разграничителни линии с кабинета..

публикувано на 04.08.22 в 10:00