Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След дългата нощ напрежение в РИК Пазарджик

| обновено на 05.04.21 в 14:36

В Пазарджик, при 64 процента обработени протоколи, БСП и партията на Слави Трифонов са с почти изравнени позиции, с минимална полза за социалистите. За тях са гласували 17,80 процента. 
С почти равни позиции са и ВМРО, и партията на Васил Божков, който събира 3,46 процента. Трета политическа сила е ДПС, със 10,66 процента. Гласовете за Демократична България намаляват и към момента са 4,82процента. 
За „Изправи се Мутри вън“ са гласували 3, 72 процента от избирателите.ГЕРБ запазва първото си място с 28, 65 процента.
Автобуси и дълги опашни през районната избирателна комисия има и Пазарджик.  Хората от общините са прекарали цялата нощ в автобусите. Има и изоставени чували с бюлетини. 

Днес се стигна и до напрежение. 

"Никакво движение".

"Тия, които имат по-тежки чували на кантара, минават първи".

"След като организацията е никаква, като пристигнат рейсовете от районите, да ни дават ключ със стая, хотел и да дойдем сутринта в 8 часа да работим пълноценно".

"Не знаем на кой са тези чували. Тука си бяха".

"Велинград е много голям град с голям район. Нека там да си идват. Три компютъра, 4 да си обработват документите във Велинград".

"Излезнала съм събота в 12 ч., погледнете сега тука колко рейсове, това са разходи за рейсове, за хора, за работни часове".

"Това не е наша работи ние да организираме кой кога да дойде, ето, резултатът е това".Още от категорията

Комплекс в Пловдив управлява електромрежата в Югоизточна България

Новият диспечерски център на Електроразпределение Юг ще бъде открит предиобед.  Комплексът, който е част от инфраструктурата на енергийното дружество EVN, ще управлява електроразпределителната мрежа в Югоизточна България.  Центърът е с перспектива да внедри системи за автоматика и дистанционно управление на обекти от мрежата.

публикувано на 24.06.21 в 06:59

Мобилен ваксинационен пункт в асеновградски села

„МБАЛ - Асеновград“ организира подвижен ваксинационен кабинет за селата на общината. Медиците ще имунизират с препарата на Модерна в Червен,  Долнослав, Тополово и Новаково.  Ваксинирането ще се извършва в здравнит еслужби или други помещения, предоставени от кметствата по предварително изготвен график за всяко населено място.

публикувано на 24.06.21 в 06:54

На Еньовден се берат 77 билки и половина

На 24 юни Православната църква отбелязва рождението на Св. Йоан Кръстител, наричан още Предтеча, тъй като прокарва пътя на учението на Христос. Народът нарича празника Еньовден, Среди лето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. На Еньовден започва далечното начало на зимата – казва се:  „Еньо си наметнал кожуха да върви за сняг“...

обновено на 24.06.21 в 06:45

Слънчеви невести „Калинички“ изпълват Асеновград

Асеновград днес ще заблести с над 300 малки момичета, облечени в бяло. Обичаят „Калиница“ е уникална за страната традиция, която десетилетия наред съчетава християнския ритуал по въвеждането на Дева Мария в храма и народните гадания и наричания на Еньовден.  Литийното шествие на малките калиници, наричани още Слънчови невести, ще тръгне от храма..

обновено на 24.06.21 в 06:45

Отстраниха шефа на пловдивската полиция, разследват го

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив.  Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и датира отпреди няколко дни. Старши комисар Йордан Рогачев ще е отстранен, докато..

публикувано на 23.06.21 в 15:02