Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С ДПС държавното управление е било винаги успешно

| обновено на 05.04.21 в 15:18


Резултатите след вчерашния изборен ден за 45-то НС все още не са окончателни, не всичко е преброено. Очертава се обаче сравнително ясно картина –  не седем, а с една по-малко формации почти сигурно влизат следващия парламент.  

Една партия от прогнозираните – ВМРО – вероятно отпада, но окончателните резлутати се очакват.  

Едно е сигурно – ГЕРБ са печеливши с тези избори, с най-много електорален вот. 

Изненадата  е второто място за партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. 

БСП минава на трето място. Засега е така.

Гласовете за ДПС също носят някои изненади по места – за Пловдив Област те са трети  по предпочитаемост от гласоподавателите.

Така, със сигурност техен представител в новия 45-ти парламент ще бъде водачът на листата им Рамадан Аталай. 

- Кое е изненадващото от сегашните резултати?

 - Имаме ръст на добрите резултати от предишните избори – 2017, надвишаваме ги - казва Рамадан Аталай.  ГЕРБ са най-губещите, самочуствието, че са непобедими, се срути,  загубата им е от над 30% - смята той. 

"Втората формация – това е проедният очакван месия от българското общество, който да оправи държавата.  Не видяхме обаче призив за мажоритарност, без нито един плакат, който да призовава за това. Нито с идеи, нито с програма тази формация печели второто място" - категоричен е Рамадан Аталай. 

- Какво става, ако ГЕРБ не успее да усвои мандата за съставяне на правителство? И  последващата параментарна въртележка?

- Не врявам ДПС да  е неприемлива за коалиции. Нашата идея винаги е била за работеща формула за стабилността на държавата. Очакваме да видим програмите и на другите.

Най-вече да видим  програмата и на втората предпочетена формация. 

Аз не знам, кой  ще управлява иначе тази държава. Да се изчакат крайните резултати, все пак.  Да видим на каква ценностна, идейна база ще се стъпи, а не само по оста ляво - дясно, смята кандидатът на ДПС. 

- Има и още един вариант – третата по ред политическа сила да поеме мандат. Ние сме показвали че когато получим мандат, държавното управление винаги е било успешно! - уверен е Рамадан Аталай. 

- Всички обаче, засега се дистанцират категорично от коалиция с ДПС?

- А защо? Какви са им аргументите?  Те дори не са обявили конкретни програми - отговаря политикът от Движението.  Освен ДПС няма друга формация, на политическия терен, която така ясно да е обяснила своята управленска програма.  Нито ГЕРБ, нито останалите го правят! 

Благодарим  на всички, дори и на тези, които ни пречиха,  затова  и успяхме  достатъно добре да си изразим визията за държавно развитие!

ДПС ще направи необходимото за това. Движението никога не си е оставяло круцата в калта!   - категоричен е  бъдещият нов депутат Рамадан Аталай. 


Още от категорията

ИТН да понесе политическата отговорност за нов кабинет

Изпращаме месец на промени, след вторите избори за годината, но без регистриран напредък за ново правителство. Изцяло новата ситуация в Народното събрание роди подозрения, обвинения и невъзможност за преговори. Коментар на политическите пререкания между партиите от политолога доц.  Иван Начев . Той каза, че все още не може да се каже със сигурност..

обновено на 30.07.21 в 11:14

Програма "Еразъм +" ще разполага с над 26 млрд. евро до 2027 г.

С евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов говорим по темата - проекти за образование на ЕС за периода 2021-2027 г. Той припомни, че програма "Еразъм+" за образованието, обучението, младежта и спорта е една от най-емблематичните в ЕС, най-рапознаваемата и най-известната.  "Едно от важните постижения, което успяхме да постигнем в Европарламента, в..

публикувано на 30.07.21 в 11:00

Жителите на Кръстевич излизат на протест срещу водния режим

В село Кръстевич има тежък режим на водата от началото на юли, като местните твърдят, че този проблем е от десетилетия насам. На среща при областния управител вчера инциативен комитет от селото, представители на ВиК и кметицата на Община Хисаря упяха да обсъдят идеите и желанията си за промяната на водния режим в селото.  Общо решение за..

публикувано на 30.07.21 в 10:30
Лъчезар Томов

Към 10 август ще очакваме над 400 нови заразени с Ковид-19

Ковид-19, Делта варианта, картината през август и прогнозата за септември, правим описанието заедно с математика и преподавател в Департамент „Информатика“ на Нов български университет  Лъчезар Томов . Той е от защитниците на ваксинациите и математическите му анализи са проверени, от началато на пандемията до днес.   "Делта вариантът на коронавируса..

публикувано на 30.07.21 в 10:15

Рестартирай Европа: Културните проекти на "Творческа Европа"

Програмата "Творческа Европа" подкрепя културния, творчески и аудиовизуален сектор в на Европейския съюз. Направленията "Култура" и "Медиа"  имат цел да засилят и насърчат засегнатото от пандемията артистичното и културно сътрудничество и иновациите, както и устойчивостта на  сектора.  1 милиард от бюджета от общо 2,5 милиарда евро до 2027-ма..

публикувано на 30.07.21 в 09:55