Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик ГЕРБ-СДС с 3 мандата, БСП и ИТН с 2, ДПС и ДБ с 1

В Пазарджик, при 82 процента обработени протоколи ГЕРБ – СДС събира най-висок процент доверие. За коалицията са гласували 29, 22 процента от избирателите. След нея е БСП със 16, 47 процента . Партията на Слави Трифонов засега заема третата позиция с минималната разлика от 16, 25 процента.

ДПС запазва позицията на четвърта политическа сила в региона с почти 14 процента. Изненадата е партията на Васил Божков, за която са гласували 4,7 процента. Така Демократична България заема шестото място в 13-ти многомандатен район с 4,43 процента. 

Под четирипроцентовата бариера в региона остава Изправи се мутри вън“ със 3,46 процента, следвана от ВМРО с 3,27 процента. При това положение, ГЕРБ и БСП намаляват мандатите си с по един в сравнение с предишния парламентарен вот. 

Очертава се партията на Борисов и СДС да има трима депутати от района, БСП и Има такава държава най-вероятно ще излъчат по двама народни представители. ДПС си гарантира един депутат, а останалият един от общо деветте мандата вероятно ще остане за Да България, тъй като партията на Васил Божков трудно би минала в последният момент четири процентовата бариера на национално ниво. 

Предаването и обработката на протоколите се оказа тежък процес, през цялата нощ и днес , стотици хора чакаха на опашки пред сградата на общината, за да предадат изборните си книжа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голям пожар в завод за отпадъци в Царацово

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма пострадали хора, няма и опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07