Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Досега културата винаги е била замитана под килима

Винаги досега културата е била замитана под килима, заяви Манол Пейков издател от Жанет 45 и преводач, занимава се и с музика, втори в листата на ДБ за Пловдив. 

При очертаващите се два мандата на ДБ за Бловдив , дори и водачът Христо Иванов да предпочете да стане депутат от Пловдив , а не от София, възможносттта Пейков да стане депутат е отворена.  И  той е категоричен, че ще използва тази възможност, независимо от ангажиментите си в  областта на културата. Точно тя е заявен негов приоритет и ще работи за нея в новия парламент.

Да видим , дали когато правителството в оставка, предава с отчитате работата си досега, ще остане време на министъра на културата да каже нещо, а всъщност, не съм и чул досега това да се е случвало. Мисля, че за културата не е трудно да се постигне консенсус.

Като основен фокус и ангажимент, като основното в работата на ДБ, Пейков припомни заявеното досега от тях : борбата против корупцията и  законодателни промени  

Независимо, че този парламент едва ли ще  има дълъг живот, трябва да се започне работа веднага, особено с въпроса за възможността на българите в чужбина да гласуват. 

Важното е , че хората искат промяна, около 800 000 хиляди са загубените гласове на ГЕРБ и БСП. Важно е блатото да се почисти, водата да се пусне нанякъде, друг е въпросът накде ще тръгне. 

Цялото интервю с Манол Пейков е в звуковия файл. 

Още от категорията

"Извънредни мисли" - в по-умерени тонове

„В живота се случва всичко“ е максима, която всеки съзнава, но на малцина е помогнала да преодолеят  застигналата  ги  трудност или трагедия. Последната година затвърди чрез непрестанно повтаряне този рефрен, изричан като мантра не само от устите ни, но пулсиращ неизменно във времето, в ежедневието, просмукващ се в живота ни изцяло, и..

обновено на 15.04.21 в 14:28

Дружеството на пловдивските художници представя "Цветове"

Дружеството на пловдивските художници открива  колективната си пролетна експозиция „Цветове“ в изложбената зала  „2019“  на ул. Гладстон“ 32. Тя се провежда по традиция в навечерието на Великденските празници като част от Културния календар на Пловдив. Изложбата, с участието на над 60 творци, може да бъде видяна до 14 май при спазване на..

публикувано на 15.04.21 в 12:58

Великден в България, Чехия и Словакия – в Етнографския музей

Великден в България, Чехия и Словакия събира в една експозиция Етнографският музей в Пловдив от днес.  Тя разказва за общото и различното в традициите – за запазените езически обичаи, разпространени при нас и при тях, както и доколко християнството е променило народните вярвания и представи в трите страни.  Малко повече от две седмици преди..

публикувано на 15.04.21 в 07:36

Великите европейци - "Монти Пайтън"

Коя е най-глупавата група в света? Според някои - „Кингстоунските полицаи“ от зората на нямото кино, които създават хаос насред хаоса. Други обаче сочат „Монти Пайтън“, банда британски идиоти от 70-те години.  Те се излагат цели 4 години по ВВС с „Летящият цирк на Монти Пайтън“, както и с няколко филма. Но аз намирам „Монти Пайтън“ не за..

обновено на 14.04.21 в 17:22

Модернизират награда "Пловдив"

Фирмата-изпълнител на проектирането на Небет тепе и Източната порта започва работа след подписването на договорите преди дни и общината не се забавя със сроковете. Това съобщи зам. кметът по култура на Пловдив Пламен Панов.  По думите му „Самият проект,  както е финансиран по Оперативната програма, той е с отложен срок. Релано ще започне да се..

публикувано на 14.04.21 в 12:56