Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма да има нови парламентарни избори до края на годината

Победен ще бъде този, който остане в опозиция в крайна сметка. Но така или иначе, половината от парламента или от обществото ще бъде недоволно от съставения кабинет. Защото това разделение на парламента отразява реално разделението в обществото“ – заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Стойчо Стойчев. Той счита, че разделението Борисов – Радев вече има своето парламентарно изражение.

Новата ситуация ни изненада с това, че обичайният заподозрян за балансьор ДПС или пък нароченият за балансьор Слави Трифонов вече не са балансьори. Всъщност новият балансьор и ключът към новия кабинет се държи от Корнелия Нинова и нейната парламентарна група. Казвам „нейната“ група, а не на БСП, защото Нинова и нейната група не могат да се идентифицират със самата партия след този резултат“ – счита политологът. Той предрича експертен кабинет, съставен или от Борисов, или от Трифонов.

С ГЕРБ никой не иска да се коалира, пък Слави бяга от коалициите“ – аргументира се Стойчев. Той е твърдо убеден, че нови парламентарни избори през тази година няма да има.Още от категорията

Политиката няма място в търговските взаимоотношения

В това е убеден бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който в програма "Ден след ден" коментира скандала със  земеделските бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов и изнесената информация пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов.  Според него това, което се вижда и казва, едва ли е цялата истина, но е..

публикувано на 14.05.21 в 17:17

Смяната на модела минава през смяната на хора

“Проблемът е, че ситуацията с лошото състояние на полицията и високото ниво на престъпност прогресира и в други сфери на държавното управление по време на управлението на Борисов” това заяви в интервю за Радио Пловдив Методи Андреев, бивш депутат от 38-мо и 43-то НС. Според бившия депутат от парламентарните групи на ГЕРБ и СДС “ Целта е да се..

публикувано на 14.05.21 в 17:09

Трябва да свикваме, че ГЕРБ са просто една от многото партии

Трябва вече да свикваме, че ГЕРБ са просто една партия, а и на тях ще им e доста болезнено да свикнат с това, предавайки на живо брифинги, след като вече не са на власт.  Това  заяви  в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, коментирайки първите рокади в..

публикувано на 14.05.21 в 15:18

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34