Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Преференците разместиха депутатския ред в областта, но не и в Пловдив

| обновено на 07.04.21 в 14:57
Снимка: колаж: trafficnews.bg/

В Пловдив преференциите не успяха да разместят подредбата на кандидат-депутатските листи, които преминават 4-процентовата бариера. В ГЕРБ с най-много преференции, които са над 7 на сто от гласовете за партията, е водачът на листата Бойко Борисов. Без промяна остават вторият и третият - Иван Тотев и Вежди Рашидов. Ако Борисов избере да бъде депутат от 25-и МИР, третият мандат ще отиде в Радомир Чолаков, който е Гражданска квота.

Няма размествания и в партия "Има такъв народ", тъй като с над необходимите 7 процента преференции е само водачът Тошко Йорданов. Ако той избере да бъде депутат от Пловдив – област, третият мандат ще бъде за четвъртия в листата Манол Манолов. Другите двама депутати са Антоанета Стефанова и Теодора Пенева.

С най-много преференции в БСП са Корнелия Нинова и вторият в листата Иво Христов. Ако Корнелия Нинова избере да бъде депутат от София, вторият депутат ще бъде Иван Петков - Бебето. Подобна е ситуацията и в ДБ, където Христо Иванов и Манол Пейков, които са първи и втори в листата, печелят най-много преференции. Ако Христов се откаже от мандата си в Пловдив, ще влезе третият в листата Ивайло Старибратов. 

Един мандат в Пловдив - град печели "Изправи се! Мутри вън!". Водач на листата е адв. Николай Хаджигенов, но той води и листа в София. Втора е Мария Капон.

В областта четвъртият в листата на ГЕРБ Младен Шишков с получените 3142 преференции става втори. Той, водачът на листата Дани Каназирева и Данка Люртова са тримата депутати на ГЕРБ в областта.

Разместване има и в листата на БСП. В нея 11-ият Енко Найденов с 2 882 преференции измества Димитър Георгиев и така печели третия мандат на социалистите в региона. Георгиев е от гражданската квота в БСП и бе трети в листата. Вторият в листата на БСП Веска Ненчева запазва мястото си, тъй като е най- много преференции – 2977. Водач на листата е Манол Генов.

Двама депутати ще има "Има такъв народ" в областта. Най-много преференции получава водачът Тошко Йорданов, втори е Танер Тюркоглу. Ако Йорданов предпочете да бъде депутат от Пловдив – град, в парламента ще влезе третият Лъчезар Бакърджиев.

ДБ, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" печелят по един мандат, съответно водачите им на листи – Велизар Шаламанов, Рамадан Аталай и Румен Йончев. 


Още от категорията

Пловдив застарява, но пришълците са го увеличили с над 5 100 души

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в Пловдивска област,  намалява броят на живороденитe деца и коефициентът на обща раждаемост, като съответно нараства делът на общата смъртност. Това показват данни от анализа на Териториалното статистическо бюро за демографската ситуация в областта през 2020 г.  Наред с увеличената..

публикувано на 15.04.21 в 13:46

Шестима медици сред новозаразените в Пловдив, 17 деца са под карантина

228 са заразените с ковид в област Пловдив през последното денонощие.  Сред тях има двама лекари, една акушерка,  две медицински сестри и един санитар.  Регистриран е и учител от детско заведение като е наложена  карантина на контактните 17 деца и двама души от пресонала. От Спешна помощ през последните 24 часа са отговорили на 186 повиквания, от..

публикувано на 15.04.21 в 13:36

2517 новозаразени за денонощие, Пловдив отново втори с 228 случая

2517 са новите случаи на коронавирус у нас или 16,5 процента от направените 15 297 теста през изминалото денонощие.  Данните показват лек спад в броя на заразените, нуждаещи се от болнично лечение - те са 9 685, 807 от които  са в интензивни отделения.  228 са новите случаи в област Пловдив, 76 в Пазарджик и 45 в Смолян.   125 души са..

обновено на 15.04.21 в 12:10

Частично бедствено положение във Велинград, ситуацията е овладяна

Във Велинград обявиха частично бедствено положение до 21 април заради разрушени диги на река Малка Мътница, след контролирано изпускане на едноименния язовир „Малка Мътница“.  Част от близките земеделски земи са залети, буйните води заплашваха да заелят подстанция - Велинград, която захранва с електричество две общини в региона.  По последна..

обновено на 15.04.21 в 12:09

Паритет на заразени и излекувани от Covid-19 в Смолян

45 са новозаразените с ковид в Смолянска област. те са на възраст от 26 до 83 години.  В болници са приети двадесет болни с коронавирусна инфекция, а другите двадесет и пет се лекуват в дома си. Сред новите случаи има двама души от персонала на Специализираната болница за рехабилитация в Баните, отсъствали от известно време, както и един от..

публикувано на 15.04.21 в 11:59